Quantcast

Συμβόλαιο ζωής με την Amazon υπέγραψε ο Neil Gaiman, περιμένουμε μια τηλεοπτική σειρά για κάθε βιβλίο του

Αρχής γενομένης με το Good Omens που έγραψε μαζί με τον Terry Pratchet

THE NERDSTREAM

2 Οκτωβρίου 2018

Αγαπάμε πολύ τον Neil Gaiman, φίλες και φίλοι, και θα έπρεπε να τον αγαπάτε και εσείς. Όχι επειδή το λέμε εμείς δηλαδή – επειδή το αξίζει ο άνθρωπος. Είναι ο δημιουργός του Sandman, του American Gods, του Stardust – πραγμάτων που έχουμε λατρέψει είτε σε μορφή κόμικ είτε σε μορφή μυθιστορήματος, κι ίσως δεν θα ήμασταν υπερβολικοί αν λέγαμε ότι είναι ο σημαντικότερος fantasy δημιουργός των τελευταίων δεκαετιών.

Βέβαια, ο Gaiman έχει δουλέψει εκτενώς και σε σινεμά και τηλεόραση. Ήδη από τα 90s είχε δημιουργήσει τη σειρά Neverwhere για το BBC, ενώ παράλληλα ήταν παραγωγός στην κινηματογραφική μεταφορά του Stardust, σεναριογράφος για το Dr. Who και, πέρυσι, συνεργάστηκε με το Starz για τη δημιουργία του τηλεοπτικού American Gods, το οποίο λατρέψαμε.

Κι ενώ φέτος όλα έχουν πάει στραβά μ’ αυτή τη σειρά, ο Gaiman κάνει το βήμα και πηγαίνει παρακάτω. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, μόλις υπέγραψε μια μεγάλη συμφωνία με την Amazon Studios ώστε να δουλέψει σε νέες σειρές για λογαριασμό της πλατφόρμας, αρχής γενομένης με τη συνεργασία τους στην μεταφορά του Good Omens, του βιβλίου που είχε γράψει μαζί με τον σπουδαίο Terry Pratchet.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Gaiman συμφώνησε σ’ αυτό το ντιλ αφού ικανοποιήθηκε τα μάλα από τη δουλειά που έγινε στο Good Omens, το οποίο παρεμπιπτόντως περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό καστ με τους Martin Sheen, Jon Hamm και David Tennant. Μένει να δούμε τι δουλειές θα αναλάβει στην Amazon, αλλά πραγματικά αν καταφέρουμε να δούμε μια αξιοπρεπή μεταφορά του Sandman στην οθόνη ενδέχεται να μην αντέξουμε τη συγκίνηση.

Best of internet