Quantcast

Ο Neil Gaiman επιστρέφει πανηγυρικά στο σύμπαν του The Sandman

Για την 30ή επέτειο του κλασικού κόμικ

THE NERDSTREAM

7 Μαρτίου 2018

Αν αγαπάτε τα κόμιξ, τότε ο Neil Gaiman και το The Sandman μάλλον δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις. Το έτος ήταν το 1988 κι η DC ξεκινάει έναν νέο τίτλο με συγγραφέα τον Gaiman. Το όνομα αυτού: The Sandman. Από τότε μέχρι το 1996, όσο διήρκησε το αρχικό run του κόμικ δηλαδή, το The Sandman κατάφερε να γίνει ένα από τα αδιαμφισβήτητα ορόσημα της κόμιξ κουλτούρας – αλλά κι ένα από τα μεγαλύτερα best-sellers στον εκδοτικό κόσμο των graphic novels – ενώ ο Gaiman συνέχισε να δουλεύει ασταμάτητα σε κόμιξ, μυθιστορήματα, σειρές και ταινίες, όπως και στην πρόσφατη και αγαπημένη τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του American Gods.

Μιας και κλείνουν 30 χρόνια, λοιπόν, από την κυκλοφορία του Sandman, ο Gaiman και η Vertigo της DC ετοιμάζονται να γιορτάσουν αυτήν την επέτειο με μια επιστροφή του συγγραφέα στο κόμικ που τον έκανε τόσο αξιαγάπητο. Πιο συγκεκριμένα, ο Gaiman επιστρέφει για να δημιουργήσει ένα νέο extended universe γύρω από την μυθολογία και τον κόσμο του Sandman. Το σύμπαν αυτό θα περιλαμβάνει 4 νέα κόμικ που θα γραφτούν από διαφορετικούς ανθρώπους.

Το project αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου με το The Sandman Universe #1, βασισμένο σε μια ιστορία του Gaiman και γραμμένο από τους Nalo Hopkinson, Kat Howard, Si Spurrier και Dan Watters. Έπειτα το σύμπαν του Sandman θα διακλαδωθεί σε 4 ιστορίες που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο με τους τίτλους The Dreaming, House of Whispers, Lucifer και Books of Magic.

Δείτε το βίντεο με τον ίδιο τον Gaiman να μεταφέρει τα χαρμόσυνα νέα:

 

Best of internet