Quantcast

Η 4η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix ήταν το Daredevil, απόλυτα λογικό το κόψιμό του

Το έκανε το θαύμα της η Disney

THE NERDSTREAM

6 Δεκεμβρίου 2018

Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, το Netflix ανακοίνωσε ότι το Daredevil κόβεται. Κι όχι μόνο κόβεται, αλλά κόβεται μετά από μια 3η σεζόν που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο. Λίγο καιρό νωρίτερα, αντίστοιχο άκυρο είχαν φάει και τα Iron Fist και Luke Cage. Γενικά, κάτι έχει μπουρδουκλωθεί στις σχέσης Netflix-Marvel-Disney.

Φυσικά, οι αντιδράσεις στον μαγικό κόσμο των ίντερνετς δεν ήταν ευχάριστες, αφού επρόκειτο για μια σειρά φουλ αγαπημένη και σε πολύ καλό δρόμο. Για την ακρίβεια, παρόλο που το Netflix γενικά δεν δίνει στη δημοσιότητα δεδομένα για την απήχηση των ταινιών και των σειρών του, το προχτεσινό ρεπορτάζ του Deadline αναφέρει ότι το Daredevil ήταν ο 4ος πιο δημοφιλής τίτλος της streaming πλατφόρμας τη στιγμή που κόπηκε.

Τα στοιχεία έρχονται από την υπηρεσία Parrot Analytics, η οποία ασχολείται με την μέτρηση της ζήτησης για τηλεοπτικές σειρές σε κάθε είδους πλατφόρμα. Σύμφωνα με αυτούς, λοιπόν, την βδομάδα που κόπηκε, το Daredevil ήταν η 4η σε ζήτηση σειρά του Netflix, μετά από το Narcos, το Chilling Adventures of Sabrina και το Stranger Things. Και προφανώς, αυτή είναι και η κατάταξη στις ΗΠΑ εν γένει, αφού το Netflix είναι πλέον αδιαμφισβήτητα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στο τηλεοπτικό πεδίο.

Με λίγα λόγια, η απόφαση του Netflix δεν εξηγείται σίγουρα με βάση την απήχηση ή την ποιότητα της σειράς, και κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει με την δημιουργία νέας streaming πλατφόρμας εκ μέρους της Disney, η οποία θα θέλει λογικά να τα μαζέψει όλους τους τίτλους της στο ίδιο καλάθι. Στο μεταξύ, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με το Jessica Jones και το The Punisher, αφού είναι οι δύο σειρές Marvel/Netflix που έχουν απομείνει και αμφότερες ετοιμάζονται για τον επόμενο κύκλο τους.

Best of internet