Quantcast

Κάπως έτσι θα μοιάζει η streaming υπηρεσία της Disney που θέλει να κατακτήσει το internet

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις μέχρι στιγμής το περιεχόμενο

THE NERDSTREAM

9 Φεβρουαρίου 2018

Ως γνωστόν, η κούρσα για την γιγάντια αγορά του online streaming είναι άγρια. Μπορεί μέχρι στιγμής να μοιάζει σαν το Netflix να παίζει χωρίς αντίπαλο, αλλά οι εξελίξεις στο πεδίο των direct-to-consumer υπηρεσιών και η αναδιάταξη του παγκόσμιου internet που προ-ανήγγειλαν οι νομοθετικές αλλαγές γύρω από το net neutrality στις ΗΠΑ προετοιμάζουν ήδη ένα διαφορετικό και πολύ πιο ανταγωνιστικό έδαφος.

Πρώτα και κύρια, η Disney πάει να εξελιχθεί πλέον σε μεγάλο παίχτη του streaming, αφού πλέον κατέχει το 60% του Hulu, τις blockbuster σειρές Marvel του Netflix και από το επόμενο έτος θα έχει την ολόδική της υπηρεσία.

Σύμφωνα με το φρεσκότατο ρεπορτάζ του Deadline, το πλάνο για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας θα περιλαμβάνει 4 ή 5 original ταινίες και 5 νέες τηλεοπτικές σειρές, το budget των οποίων θα κυμαίνεται από 25 έως 100 εκ. δολάρια. Όσον αφορά το περιεχόμενο, μαθαίνουμε ότι όλοι οι R-rated τίτλοι θα πηγαίνουν στο Hulu (το οποίο βέβαια ζορίστηκε κάπως τον τελευταίο καιρό), ενώ οι Marvel σειρές θα παραμείνουν στο Netflix. Βέβαια, δεν υπήρξε ούτε λέξη για το που θα πάνε οι μυριάδες τίτλοι που απέκτησε η Disney από την Fox μετά την συμφωνία για την εξαγορά της.

Άρα αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η streaming υπηρεσία της Disney θα είναι φιλική προς όλη την οικογένεια και θα βασιστεί σε ήδη υπάρχοντες τίτλους, παίζοντας αρκετά συντηρητικά προς το παρόν. Ως προς τα projects ταινιών, ακούγεται πως θα ετοιμαστούν νέες παραγωγές για την Λαίδη και τον Αλήτη και τον Δον Κιχώτη, ενώ στα σκαριά βρίσκονται επίσης οι ταινίες Magic Camp και Noelle, με τους Anna Kendrick, Bill Hader και Shirley MacLaine να πρωταγωνιστούν.

Στα νέα των σειρών τώρα, θα υπάρξουν δύο projects για τα High School Musical και Monsters Inc, ενώ ακόμα θα ετοιμαστούν δύο live-action τίτλοι Marvel και Star Wars.

Η υπηρεσία αναμένεται το φθινόπωρο του 2019 στις ΗΠΑ, με σχέδια να επεκταθεί έπειτα στον υπόλοιπο πλανήτη.

Best of internet