Quantcast
POLITIX

H συγκλονιστική στιγμή που ο μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α. δείχνει άφοβα τους Χρυσαυγίτες (PHOTO)

Για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στη Σαλαμίνα


felix · 19 Σεπτεμβρίου 2016

Aυτή τη στιγμή, η δίκη της Χρυσής Αυγής που κοντεύει την 90η μέρα διεξαγωγής έχει φτάσει στο σημείο όπου εκδικάζεται η δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών στο σπίτι του Αιγύπτιου ψαρά Σαάντ Αμπού Χαμάντ στη Σαλαμίνα στο οποίο έμενε ο ίδιος με τα αδέρφια του Μοχάμεντ και Αχμέντ και το φίλο τους Αμπουζίντ Εμπάρακ. To βράδυ της 12ης Ιουνίου 2012 δέχτηκαν δολοφονική  επίθεση από Χρυσαυγίτες, με αποτέλεσμα ο Εμπάρακ να τραυματιστεί βαριά. Η κατάθεση του για τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς ήταν η ακόλουθη:

«Ήρθα από την Αίγυπτο στην Ελλάδα πριν περίπου 5 χρόνια. Είχα την ευθύνη για τα 3 παιδιά μου, τη μητέρα μου, τα αδέλφια μου. Τώρα έχω 5 παιδιά. Όλοι είναι στην Αίγυπτο.

Πριν την επίθεση έμενα στο σπίτι του Αμπού Χαμέντ Σαάντ και των αδελφών του (Αμπού Χαμέντ Μοχάμεντ και Αμπού Χαμέντ Αχμέντ). Δεν είχα βρει ακόμα δουλειά.

Τις τελευταίες 10 μέρες πριν την επίθεση κοιμόμουν κάθε βράδυ γύρω στις 11 στην ταράτσα, επειδή έκανε ζέστη. Γύρω στις 2.30-3.00 τα ξημερώματα, κι ενώ ήμουν όλος καλυμμένος με την κουβέρτα, με χτύπησαν στο γόνατο 2-3 φορές. Δεν είχα ακούσει τίποτα πιο πριν. Έβγαλα την κουβέρτα από το πρόσωπό μου και είδα σε όλη την ταράτσα περίπου 15 με 17 μαυροφορεμένα άτομα. Με χτύπησαν αμέσως στο πρόσωπο με έναν μεταλλικό σωλήνα. Άρχισαν να με χτυπάνε σε όλο το σώμα. Όποιος είχε μεταλλικό σωλήνα χτυπούσε με το σωλήνα, όποιος είχε ξύλινο κοντάρι με το κοντάρι, όποιος δεν είχε τίποτα με τα πόδια. Δεν πρόλαβα να αμυνθώ, άρχισαν να με χτυπάνε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και όλο αυτό κράτησε μόλις 2-3 λεπτά.

assets_LARGE_t_420_54800832

Τότε ήξερα 15 λέξεις ελληνικές. ‘Πάμε’ ήταν μια απ’ αυτές, και άκουσα το βράδυ εκείνο να τη λένε όταν νόμισαν ότι πέθανα. Δεν κουνιόμουν, είχα παντού χτυπήματα, ήμουν σαν πεθαμένος. Αν ήξεραν ότι ήμουν ζωντανός δε θα με άφηναν. Κινούνταν όλοι μαζί. Φαινόταν να υπάρχει σχέδιο, όταν πάει κάποιος να σκοτώσει ξέρει πού πάει, ποιος είναι εκεί..

Όταν συνήλθα, ήμουν στο νοσοκομείο. Λιποθύμησα ξανά και ξύπνησα σε άλλο νοσοκομείο. Πέρασαν πολλές μέρες, περίπου 15. Δεν ήμουν σε θέση να καταλάβω σε ποιο νοσοκομείο ήμουν. Είχα σπασμένα δόντια, ράμματα στα χείλη, πληγές στο κεφάλι, έβαλα λάμες στη γνάθο, έχω πόνους στην κοιλιά, πρόβλημα στο συκώτι, πρόβλημα στα νεύρα, πονάω παντού. Για μήνες έτρωγα με καλαμάκι.»

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, την επομένη μέρα είχε τηλεφωνήσει στον αδελφό του κάποιος δικηγόρος προσπαθώντας να εξαγοράσει το να μη μιλήσουν.Του πρότεινε να μην προχωρήσουν σε αναγνωρίσεις. «Να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά» ήταν τα λόγια στο τηλέφωνο που δέχτηκε ο αδελφός του Σαάντ, Αμπού Αχμάντ, ο οποίος απάντησε στον δικηγόρο: «Κάτσε να γίνει καλά ο Αμπουζίντ, αν δεν πεθάνει..». Μετά από αυτό δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία.

Σήμερα Δευτέρα 19/9, στη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Σαάντ Αμπού Χαμάντ αναγνώρισε στο πρόσωπο του πυρηνάρχη Περάματος της Χρυσής Αυγής Αναστάσιου Πανταζή, τον άνθρωπο που είδε εκείνο το βράδυ να προσπαθεί να ανοίξει το παράθυρο για να μπει στο σπίτι του:

Φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη

Φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη

Ελπίζουμε να μην πάρει πολύς καιρός για να χαλάσει το χαμόγελο στα χείλη του Πανταζή που εμφανίζεται εδώ περιχαρής στο δικαστήριο:

2278615

Best of internet