Quantcast
POLITIX

Εκδικάζεται αύριο η απίστευτα αμφιλεγόμενη υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου

Το κατηγορητήριο βασίζεται σε … ένα καπέλο


Τσαγκ · 30 Μαρτίου 2017

Συνεχίζεται αύριο με την απολογία του στο Εφετείο η δίκη του Τάσου Θεοφίλου. Ο Θεοφίλου καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 25 ετών για ληστεία τράπεζας στην Πάρο (10/8/12)  κατά την οποία υπήρξε και θανάσιμος τραυματισμός οδηγού ταξί o οποίος προσπάθησε να εμποδίσει την διαφυγή των δραστών.

 

 

Η ποινή αφορούσε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία, ενώ το δικαστήριο είχε απαλλάξει τον Θεοφίλου από την κατηγορία συμμετοχής στην οργάνωση ΣΠΦ (Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς), της άμεσης αυτουργίας στην ανθρωποκτονία.

Ο κατηγορούμενος ενεπλάκη στην υπόθεση από ένα καπέλο, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έφερε στοιχεία του DNA του. Το καπέλο  παρουσιάστηκε αρκετά αργότερα (δεν είχε εμφανιστεί σαν στοιχείο μετά την ληστεία άλλα μετά την σύλληψη του)

Ο Θεοφίλου έκανε έφεση υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από τις κατηγορίες αλλά ταυτόχρονα έκανε έφεση και ο εισαγγελέας «υπέρ του Νόμου», κρίνοντας προφανώς ότι το δικαστήριο δεν εκτίμησε ορθά.

Στο ελληνικό twitter η υπόθεση Θεοφίλου είναι σήμερα το δημοφιλέστερο trend, με τους χρήστες να αναδεικνύουν την υπόθεση σαν φαιδρή και κατασκευασμένη.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή 

Best of internet