Quantcast
ORIGINALS

Γιατί όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα νόημα να υπάρχει Πρωταπριλιά

Όταν η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία των καλαμπουρτζήδων, όταν τα αστεία γράφονται μόνα τους και όταν το Post-Truth είναι ο κανόνας 364 μέρες το χρόνο


President Creed · 1 Απριλίου 2017

H ημέρα που ανήκει δικαιωματικά στον κουλ θείο που κάνει χωρατά και καλαμπούρια, έφτασε, αγαπητοί φίλοι. Η πρωταπριλιά υποτίθεται ότι είναι η μια ημέρα του χρόνου όπου όλοι οι τρελιάρηδες κάνουν αστειάκια, ενώ τα ΜΜΕ παίζουν κάποια ευφάνταστη ψεύτικη είδηση για να σκάσει λίγο το χειλάκι μας. Βέβαια, στο σωτήριο έτος τους 2017 είναι λίγο συζητήσιμο το κατά πόσο χρειαζόμαστε τελικά (άλλη μια) παγκόσμια ημέρα Fake News.

Όμως από που προέρχεται το έθιμο της Πρωταπριλιάς; Η μια θεωρία για την προέλευση της “Πρωταπριλιάς” φτάνει στα χρόνια των Κελτών ψαράδων, οι οποίοι ξεκινούσαν το ψάρεμα 1η Απριλίου, αλλά συνήθως δεν έπιαναν τίποτα, οπότε αναγκάζονταν να λένε ψέμματα ότι έπιασαν κάτι για να δείχνουν ότι είναι οι μαν και ότι ελέγχουν τη φάση με τη θάλασσα. Όμως ο Κέλτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, αγαπητοί φίλοι, μιας και αυτή η θεωρία θεωρείται η ίδια fake news και σύμφωνα με το wikipedia μάλλον η πιο legit θεωρία για την προέλευση της Πρωταπριλιάς έχει να κάνει με τη Γαλλία του 16ου αιώνα. Οι Γάλλοι το 1564 μετέφεραν την πρωτοχρονιά από την 1η Απριλίου στην 1η Ιανουαρίου, επί βασιλείας Καρόλου του 19ου. Στην αρχή οι περισσότεροι πολίτες τσίνισαν και πολλοί αντιδραστικοί συνέχισαν να γιορτάζουν την πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι οι κομφορμισταί έστελναν κοροϊδευτικά πρωτοχρονιάτικα δώρα στους αντιδραστικούς ανήμερα της πρωταπριλιάς για να τους τη μπουν. Ε, το ένα πράγμα έφερε το άλλο και η πρωταπριλιά καθιερώθηκε σαν έθιμο όπως την ξέρουμε σήμερα.

Από τότε, κάθε ΜΜΕ που σέβεται τον εαυτό του κάνει κατά βάση κάποιο κρυόκωλο αστειάκι με αφορμή την Πρωταπριλιά, μιας και είναι ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για λίγο καλαμπούρι και κανένα χωρατό.

Απόπειρα δημιουργίας πρωταπριλιάτικου meme από μανούλες

Μετά, όμως, από την εξάπλωση του ίντερνετς, των hoaxes, των Fake News, της τεράστιας ποσότητας ψευδών πληροφοριών αλλά και της πραγματικότητας η οποία ξεπερνάει κάθε φαντασία,  η Πρωταπριλιά μοιάζει πασέ, παράταιρη και μάλλον αχρείαστη, εν έτει 2017. Τα καλύτερα πρωταπριλιάτικα αστεία είτε έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα και δυσκολευόμαστε να τα πιστέψουμε, είτε τα έχει πιστέψει ήδη ο κόσμος σαν πραγματικότητα χωρίς να ισχύουν.

 

Να μερικά απίστευτα γεγονότα και αλήθειες που πριν από κάμποσα χρόνια θα ορκιζόσουν ότι είναι πρωταπριλιάτικο αστείο:

 

Ο Βασίλης ο Λεβέντης στη Βουλή των Ελλήνων

Αν έλεγε κάποιος προ πενταετίας ότι ο Βασίλης ο Λεβέντης θα έμπαινε στη Βουλή με την Ένωση Κεντρώων, θα τον κέρναγαν πίτσες και φραπέ.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση

Στις εκλογές 2009 το κόμμα κατέβηκε για πρώτη φορά με τον Αλέξη Τσίπρα για αρχηγό και με 4,6% μόλις κατάφερε να μεπι στη βουλή μετά το ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη. Λίγα χρόνια αργότερα θυμάσται όλοι τι έγινε: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, σχηματίζει κυβέρνηση μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου και Αλέξης+Πάνος δημιουργούν το πιο ανέλπιστο πολιτικό ζευγαράκι του τόπου.

 

To Brexit γίνεται όχι μόνο λέξη, αλλά και πραγματικότητα

Η Βρετανία κάνει δημοψήφισμα και αποφασίζει με οριακή διαφορά να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται, επικρατεί μια αμηχανία στη χώρα και στο τέλος η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ξεκινάει πράγματι τη διαδικασία του Brexit και δεν διαχειρίζεται το δημοψήφισμα με τη μέθοδο Τσίπρα. Παράλληλα πολλοί Βρετανοί έχουν μετανιώσει την ψήφο τους, ενώ η Σκωτία προσπαθεί να βρει τρόπο να βγει από το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Kόσμος πιστεύει ότι μας ψεκάζουν

To εξαιρετικά διαδεδομένο hoax των αεροψεκασμών είναι κατά κάποιο τρόπο αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αφού μόνο και μόνο ότι τόσος κόσμος πιστεύει στους αεροψεκασμούς μας κάνει κι εμάς να υποψιαζόμαστε ότι μας ψεκάζουν. Κερασάκι στην τούρτα δεν είναι τόσο ότι η Χρυσηίδα Δημουλίδου πιστεύει στους αεροψεκασμούς, αλλά ότι τα βιβλία της ξεπουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια.

 

Ένας πρώην μποντιμπίλντερ πείθει χιλιάδες συνέλληνες ότι έχει 600 τρισεκατομμύρια ευρώ και ότι θα τα δώσει για να ξεχρεώσει η Ελλάδα

Ο πιο απίθανος τύπος που έχει βγάλει ο ευλογημένος μας τόπος τις τελευταίες δεκαετίες τουλάχιστον είναι σίγουρα ο πολέμαρχος Αρτέμης Σώρρας. Φανταστείτε τι τύχη θα είχε ένας τέτοιος τύπος εάν εμφανιζόταν στις εποχές του “Τσοβόλα-δώστα-όλα” και έταζε να πλερώκει τα δάνεια και τα χρέη (που δεν είχατε) με τα άπειρα δισεκατομμύρια τρισεκατομμύρια ευρώ που απέκτησε από την πώληση διαστημικής τεχνολογίας.

 

Κόσμος πιστεύει ότι τα εμβόλια είναι μια πλεκτάνη νεοταξιτών για να μας ελέγχουν όλους

Δύο χιλιάδες δεκαεφτά μετά Χριστόν, το κίνημα ενάντια στους εμβολιασμούς όλο και μεγαλώνει, με νέους γονείς να αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους επειδή πιστεύουν ότι τα εμβόλια έχουν μέσα τον Αντίχριστο και είναι αποτελούν ένα βιοχημικό πόλεμο από τον εβραιοσιωνισμό και τις φαρμακευτικές εταιρίες.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Με βασική του προεκλογική εξαγγελία να χτίσει ένα τοίχος που θα διατρέχει τα σύνορα των ΗΠΑ με Μεξικό για το οποίο τείχος μάλιστα θα πληρώσει το κράτος του Μεξικού, ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ και ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2017. Όλη αυτή η πρόταση δεν είναι hoax, ακόμη και αν μια προεδρία του Trump έμοιαζε τόσο απίθανη ώστε οι Simpsons και το Southpark να την έχουν διακωμωδήσει πολύ πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

 

Η πρωταπριλιά έχει την ίδια χρησιμότητα όσο και το μαρτάκι για τον Μάρτη, αλλά όπως και να ‘χει, καλό μήνα με αυγά από υπέροχες κοτούλες, αγαπητοί φίλοι.

Best of internet