Quantcast

Μια φιλική υπενθύμιση του πόσο εντελώς ασήμαντος είσαι, από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble

Η NASA δημοσίευσε την εκπληκτικότερη φωτογραφία του γαλαξία της Ανδρομέδας που έχει δει ποτέ ο άνθρωπος

LUBEN CREW

12 Ιανουαρίου 2015

Φανταστείτε μια φωτογραφία εξωτικής, αμμουδερής παραλίας. Μια τόσο μεγάλη φωτογραφία, που θα μπορούσαμε να ζουμάρουμε αρκετά κοντά ώστε να παρατηρήσουμε τον κάθε κόκκο άμμου ξεχωριστά. Αυτή η φωτογραφία υπάρχει, μόνο που δεν την τράβηξαν τουρίστες στους Τροπικούς, αλλά το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble και επίσης δεν απεικονίζει παραλία, άλλα μέρος του γαλαξία της Ανδρομέδας, ο οποίος βρίσκεται 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά μας – ενω στην πραγματικότητα δεν είναι καν μια φωτογραφία, άλλα συρραφή 7400 διαφορετικών λήψεων. Πως αλλιώς θα γινόταν άλλωστε σε μια και μόνο φωτογραφία, να είναι ορατά πάνω από 100 εκατομμύρια αστέρια;

 

Φυσικά όλα αυτά τα φωτεινά σημαδάκια είναι ήλιοι, δηλαδή το καθένα παίζει να έχει κανείς-δεν-ξέρει -πόσους πλανήτες σαν τη Γη τριγύρω του.

 

Τώρα λοιπόν που επιβεβαιώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η ισοπεδωτική ασημαντότητα μας μέσα σε ένα αχανές και απροσδιόριστο Σύμπαν, ας συνεχίσουμε άφοβα να μανουριάζουμε για το ποιος έχει προτεραιότητα στη διασταύρωση και ποιανού το σκυλί έχεσε στην είσοδο της πολυκατοικίας.

 

andromeda

 

Δες ακόμα περισσότερες high definition φωτογραφίες και βίντεο εδώ.

Best of internet