Quantcast
THE STREAM

Ο Τραμπ ανακοίνωσε Διαστημικό Στρατό και το Ίντερνετ έστειλε το τρολάρισμα σε τροχιά

Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα, ο Ντόναλντ προετοιμάζεται για πόλεμο των άστρων


THE NEWSROOM · 19 Ιουνίου 2018

Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα θέλει να πάει τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξήγγειλε αυτή τη φορά τη δημιουργία ενός έκτου κλάδου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, μιας «διαστημικής δύναμης» (Space Force), για να ελέγξει τη φάση στο διάστημα και να σιγουρέψει ότι οι ΗΠΑ θα καταλάβουν πρώτες οποιοδήποτε αποικήσιμο πλανήτη και θα το κάνουν expansion της Land of Freedom.

«Διατάζω το υπουργείο Άμυνας και το Πεντάγωνο να ξεκινήσουν άμεσα την αναγκαία διαδικασία για τον σχηματισμό μιας διαστημικής δύναμης, ως έκτου κλάδου των ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε ο Τραμπ σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας «Θα έχουμε μια πολεμική αεροπορία και μια διαστημική ένοπλη δύναμη, ξεχωριστές αλλά ίσες».

Ο πορτοκαλί πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιο στρατιωτικό ρόλο θα ασκούσε η λεγόμενη «διαστημική δύναμη», αλλά περιέγραψε το διάστημα ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας, λέγοντας ότι δεν θέλει «η Κίνα και η Ρωσία ή και άλλες χώρες να προηγούνται» τονίζοντας ότι «Δεν αρκεί να έχουμε απλώς μια αμερικανική παρουσία στο διάστημα. Πρέπει να έχουμε αμερικανική κυριαρχία στο διάστημα».

Παρ’ όλα αυτά, οι ΗΠΑ είναι μέλος της Συνθήκης Επί των Αρχών που διέπουν τη δραστηριότητα των κρατών κατά την εξερεύνηση και χρησιμοποίηση του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της Σελήνης και άλλων ουρανίων σωμάτων (Outer Space Treaty), η οποία απαγορεύει την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής στο διάστημα. Ωστόσο η ανακοίνωση του Space Force τελικά έφερε στο μυαλό ολάκερου του ίντερνετς την εικόνα του Τραμπ κολλητούλη με τον Νταρθ Βέηντερ, κάμποσους Space Troopers, τον ET, και όλα τα Sci-Fi που παίζει να ζήσουμε εάν ο πορτοκαλί πρόεδρος αρχίσει τον πόλεμο των Άστρων.

 

Εμείς με τη σειρά μας ανυπομονούμε να γίνει πραγματικότητα η ταινία Starship Troopers και να δούμε Αερικανάκια να κόβουν βόλτες στο διάστημα και να πολεμάνε διαστημικές κατσαρίδες:

Best of internet