Quantcast
guide EVENTS

Οδηγός Επιβίωσης #2

Πώς να ξεφύγεις από ένα πούμα


Moloch · 23 Μαρτίου 2013

 

tumblr_mjxohntAKw1s5u4dgo1_500

Μην τρέξεις, για να φύγεις.

Μη σκύψεις. 

Το πιο πιθανό είναι ότι το πούμα σε έχει ήδη δει και μυρίσει. Αν αρχίσετε να τρέχεις, το μόνο που θα πετύχεις θα είναι να του τραβήξεις ακόμη περισσότερο την προσοχή. Μείνε εκεί που είσαι, κούνησε τα χέρια σου και φώναξε. Δείξε ότι δεν είσαι ανυπεράσπιστος. 

Προσπάθησε να φανείς μεγαλύτερος ανοίγοντας διάπλατα το παλτό σου ή ό,τι φοράς. Το πούμα είναι λιγότερο πιθανό να επιτεθεί σε ένα μεγαλύτερο ζώο, για αυτόν τον λόγο τα  μικρά παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο. Εάν έχεις παιδιά μαζί σου, σήκωσε τα ψηλά, ώστε να φανείς πιο ογκώδης.

Υποχώρησε αργά ή περίμενε να απομακρυνθεί αυτό πρώτα. 

tumblr_mk22clqeBj1rhwsbyo1_500

Εάν εξακολουθεί να έχει επιθετική συμπεριφορά, πέταξέ του πέτρες. Πρέπει μα το πείσεις ότι δεν είσαι θήραμα και ότι μπορείς να γίνεις και εσύ επικίνδυνος.

Αν σου επιτεθεί, πρέπει να αντεπιτεθείς. Τα περισσότερα πούμα είναι αρκετά μικρά, ώστε ένας μεσαίου αναστήματος άνθρωπος να μπορεί να αποκρούσει την επίθεσή τους αν αντεπιτεθεί. Χτύπησε το πούμα στο κεφάλι, κατά την προτίμηση γύρω από τα μάτια και το στόμα. Χρησιμοποίησε τις γροθιές σου, ένα κλαρί ή ό,τι άλλο βρεις διαθέσιμο. Μην κουλουριαστείς και μην κάνεις τον πεθαμένο. Κατά κανόνα, τα πούμα πηδάνε πάνω στο θήραμα τους από ένα ψηλό σημείο, το αρπάζουν από το σβέρκο, το ρίχνουν στο έδαφος και το τινάζουν, σπάζοντας του τον λαιμό. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να προστατέψεις το σβέρκο σου.

tumblr_mjysrkHk8c1rm6gizo1_500

Για καλό και για καλό, πάντως, αν βρίσκεσαι σε περιοχή που ζουν πούμα, απέφυγε την πεζοπορία χωρίς παρέα, το σούρουπο και την αυγή, τις ώρες που τα πούμα αναζητούν την τροφή τους.

 

Best of internet