Quantcast
THE STREAM

Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες άργησαν, αλλά ανακοίνωσαν τελικά ότι δεν τους εκφράζει η Χρυσή Αυγή

Για πολιτική εκμετάλλευση κατηγορούν την Χ.Α. έξι Παραολυμπιονίκες


THE NEWSROOM · 13 Οκτωβρίου 2016

Αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού αποτέλεσαν φωτογραφίες που είδαν το φως τις δημοσιότητας, στις οποίες φαίνονται Έλληνες Παραολυμπιονίκες να ποζάρουν μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

dhmhtrhs_zhsidhw_sfaira senekidhs-kanabos_(2)

1notaroglou-alexas

 

Σήμερα τα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή ουδέποτε τους εξέφραζε σαν κόμμα, με δεδομένες τις ρατσιστικές τους αντιλήψεις σχετικά με την αναπηρία:

 

Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους.

Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία.

Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος.

 

Τα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας:

Παύλος Μάμαλος

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Δημήτρης Μπακοχρήστος

Πασχάλης Κουλούμογλου

Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης

Γεράσιμος Λιγνός.

 

Δεν ξέρουμε υπό ποιες συνθήκες ακριβώς δέχτηκε η Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα στην Εκδήλωση προς απόδοση τιμής στα μέλη της παραολυμπιακής ομάδας να τραβηχτούν όλες αυτές οι φωτογραφίες στις οποίες οι παραολυμπιονίκες ποζάρουν μαζί με τα ηγετικά στελέχη των χρυσαυγιτών. Καλό είναι πάντως που δε βλέπουμε σε καμία φωτογραφία τον χρυσαυγίτη”Καιάδα” αλλιώς θα αυτοαναφλέγονταν όλα τα βιβλία σημειολογίας..

Από την πρώτη στιγμή πάντως παραξενευτήκαμε γιατί θυμηθήκαμε όλα αυτά που έχει υποστηρίξει η Χρυσή Αυγή για τα ΑΜΕΑ:

Best of internet