Quantcast
THE STREAM

Μήπως τελικά τα παπούτσια Crocs εκτός από κακάσχημα είναι και κακά για τα πόδια σου;

Κάποιοι έκαναν έρευνα, ρώτησαν και κάνα γιατρό για να μάθουν


taki tsan · 6 Ιουνίου 2016

Tι ακούμε κάθε φορά που βλέπουμε αυτά τα τερατουργήματα;

  • Τα Crocs βολεύουν
  • Τα Crocs είναι ελαφριά
  • Tα Crocs κάνουν καλό στα πόδια

Crocs_2782707a

Και άλλες τέτοιες ατάκες ακούγονται από τους οπαδούς των πιο κακόγουστων υποδημάτων από την εποχή των σαμπό. Ισχύουν όμως αυτοί οι ισχυρισμοί ; Η αμερικάνικη Huffington Ρost το έψαξε και ρώτησε ειδικούς πάνω στο θέμα της πέδησης.
03d

Και οι δυο γιατροί που μίλησαν για τα Crocs ήταν ορθοπεδικοί με ειδίκευση στο πέλμα.  H Dr Megan Leahey είπε ότι τα Crocs δεν είναι για να τα φοράς όλη μέρα, γιατί δε στηρίζουν καλά τη φτέρνα και αυτό έχει αποτέλεσμα να ασκείται περισσότερη δύναμη στα δάχτυλα, οδηγώντας σε τενοντίτιδα, παραμορφώσεις και προβλήματα στα νύχια, συμπληρώνοντας επίσης ότι με τα Crocs είναι πιθανότερο να γλιστρήσεις απ’ότι αν φοράς άλλου τύπου υπόδημα .

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο Dr. Alex Kor, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Podiatric Sports Medicine ο οποίος είπε ότι έχει πολλούς ασθενείς που φοράνε για πολλές ώρες τα συγκεκριμένα υποδήματα και τον επισκέπτονται για πόνους στην καμάρα του πέλματος και στις φτέρνες. Οι μόνοι που μπορεί να έχουν ευεργετικές συνέπειες με το να φοράνε Crocs είναι άνθρωποι,που έχουν μεγάλη καμάρα στο πέλμα ή αυτοί που υποφέρουν από πόνους στους αστραγάλους.  Γενικά καταλήγει, δεν πρέπει να φοριούνται για πολλές ώρες.

Γενικά αυτό:

funny-cats-can-in-crocs

(Πηγή)
 

Best of internet