Quantcast
THE STREAM

Το κόκκινο χαλί 4χλμ που έστρωσαν για τον Αιγύπτιο Πρόεδρο κοντράρει Πάνο Καμμένο (PHOTO)

Αυτό θα το ζήλευε μέχρι και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου


President Creed · 8 Φεβρουαρίου 2016

Όλοι οι στρατόκαυλοι έχουν ένα θεματάκι με τα κόκκινα χαλιά και τα walk of fame shame, αλλά ο Πρόεδρος της Αιγύπτου την πήγε την όλη υπόθεση πολύ μακριά. Συγκεκριμένα την πήγε 4 χιλιόμετρα κόκκινου χαλιού με πλάτος ιδανικό ώστε να χωράει δύο αυτοκίνητα παράλληλα.

Ο Abdel-Fatah al-Sisi, o δικτάτορας-πρόεδρος της Αιγύπτου και γνωστός για την πολιτική λιτότητας που προσπαθεί να επιβάλλει στον λάο του, αποφάσισε να εγκαινιάσει τις νέες εργατικές κατοικίες του Καΐρου στρώνοντας 4 χιλιόμετρα κόκκινου χαλιού, ώστε το προεδρικό αμάξι να κυλήσει πάνω στο ρεντ κάρπετ και να είναι ξεκάθαρο ποιός κάνει κουμάντο εκειπέρα.

 

1966

 

Δεν υπάρχει άλλωστε πιο ταιριαστός τρόπος για να εγκαινιάσει κανείς εργατικές κατοικίες από το να φτάσουν οι λιμουζίνες του στις εργατικές κατοικίες πάνω σε κόκκινο χαλί, και το κόκκινο χαλί να χάνεται στον ορίζοντα, μακρία από τις φτωχογειτονιές του Καΐρου.

Η εφημερίδα Al-Maqal φιλοξενεί σχόλιο διάσημου δημοσιογράφου Ibrahim Eissa που αναρρωτιέται “Πώς μπορεί ο Πρόεδρος να μας ζητάει να σφίξουμε τα ζωνάρια ενώ το χαλί 4χιλιομέτρων που έστρωσε δηλώνει το ακριβώς αντίθετο;

 

egypt

4 χιλιόμετρα κόκκινου χαλιού με δύο λωρίδες χλίδας στην Αίγυπτο

 

KammenosSalamina2sk

50 μέτρα κόκκινου χαλιού με βάση παλέτας και παραλλαγή από λάσπες πάνω στο κύμα στην Ελλάδα.

 

Ο Πάνος Καμμένος μόλις πληροφορήθηκε την νέα πρόκληση από το Αιγυπτιακό Κράτος, επικοινώνησε άμεσα με τον πρωθυπουργό ο οποίος βρισκόταν στο Ιράν και του ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να απαντήσει η Ελληνική Πολιτεία αναλόγως:

24324053_EV_IRAN_TSIPRAS24778.limghandler

 

 

 

Ο δικός μας μοκετολάγνος είχε φτάσει τη φάση του μέχρι τις ακρογιαλιές της Σαλαμίνας, οπότε οι Αιγύπτιοι έχουν να μάθουν ακόμα πολλά. Αν οι ανάγκες τους για κόκκινο χαλί αυξηθούν μπορούν πάντα να απευθυνθούν εδώ.

Best of internet