Quantcast
THE STREAM

16.500 ευρά πήρε για live ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου από το Δήμο Ξάνθης μέσω Βουλγαρίας

Καθαρό κέρδος 16.483 ευρά λόγω Βουλγαρίας


THE NEWSROOM · 10 Ιανουαρίου 2016

Η είδηση για τη φάση με το Βασίλη και τη συναυλία στην Ξάνθη έσκασε μετά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Και η είδηση δεν αφορούσε το ποσό των 16.500 ευρώπουλων αλλά ο τρόπος της πληρωμής: μέσω βουλγάρικης εταιρίας παρακάμπτοντας τον ΦουΠουΑ, δίνοντας από τα έσοδα της συναυλίας στο ελληνικό δημόσιο το εξωφρενικό ποσό των 17 (ολογράφως δεκαεπτά) ευρώ. Ο υπεύθυνος του καλλιτεχνικού γραφείου του Βασίλη δήλωσε ότι ο Έλληνας ροκ σταρ δεν είχε ιδέα για την κατά τα άλλα νόμιμη μαγκιά που είχε κάνει για να παρακάμπτει τον επονείδιστο ελληνικό φόρο, γιατί δεν ασχολείται με ο,τι έχει να κάνει με γκαφρά και ότι φορολογείται ανάλογα με τα εισοδήματα του.

Αφορμή για τη δημοσιοποίηση του θέματος της αμοιβής της συναυλίας του Β. Παπακωνσταντίνου ήταν η ανάρτηση στις 16/12/2015 στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του εντάλματος πληρωμής του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με αριθμό ΕΝΤ 32Β Γ.Π.Π-ΑΔΑ 64Ι9ΟΚ7Ε-7ΙΔ και θέμα «Διοργάνωση συναυλίας Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2015». Σε αυτό ως δικαιούχος αναγράφεται (στα βουλγάρικα) μια εταιρεία της Βουλγαρίας -στα αγγλικά η ονομασία της είναι The Brain Co Southeast Europe Ltd- με βουλγάρικο ΑΦΜ (203356523). Οπως προκύπτει και από το ένταλμα πληρωμής που αναρτήθηκε από το μεικτό ποσό της συμφωνημένης αμοιβής που ήταν 16.500 έγιναν κρατήσεις μόνο 17 ευρώ, γιατί πρόκειται για νομικό πρόσωπο άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ και αποδόθηκαν 16.483 ευρώ.

αρχείο λήψης

Και θα πείτε εύλογα “ο πρώτος ή ο τελευταίος είναι που το κάνει, εδώ τόσες και τόσες επιχειρήσεις πάνε εδώ παραδίπλα”. Ναι, οκ, κανείς δεν απαγορεύει να γίνονται πληρωμές, συναλλαγές, κλπ. με τέτοια τρικάκια. Κανείς δεν απαγορεύει, επίσης, να τραγουδάει κάποιος που μεταχειρίζεται ανάλογα τρικάκια το “Χαιρετίσματα στην Εξουσία”. Κανείς, όμως, δεν απαγορεύει και στο κοινό του εκάστοτε τραγουδιστή να “κρατάει την ουσία” όχι μόνο από τους στίχους αλλά και από τα τρικάκια αυτά.

αρχείο λήψης (1)

Best of internet