Quantcast
THE STREAM

Free5: To Εφετείο αποφάσισε κατά της έκδοσης των πρώτων τεσσάρων φοιτητών στην Ιταλία

Μένει να κριθεί και η τύχη του πέμπτου τη Δευτέρα


THE NEWSROOM · 8 Ιανουαρίου 2016

Αρνητική είναι τελικά η απόφαση του Εφετείου Αθηνών σχετικά με την έκδοση των 4 από τους 5 φοιτητές που εκζητούνται με το περιβόητο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές με την κατηγορία οτι εθεάθησαν να συμμετέχουν σε επεισόδια στην φετινή πορεία της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο.

Σήμερα στις 10π.μ. ξεκίνησε η δίκη για τους επόμενους δύο φοιτητές, ενώ η περίπτωση του πέμπτου θα κριθεί τη Δευτέρα το πρωί.

Κατά της έκδοσης η απόφαση του Εφετείου για τους πρώτους 2 φοιτητές! Συνεχίζουμε δυναμικά! Στις 10 η επόμενη δικη. Όλοι στο Εφετείο #free5gr

Posted by Free5 on Thursday, January 7, 2016

UPDATE: Το Εφετείο ανακοίνωσε την αρνητική του απόφαση σχετικά με την έκδοση των άλλων δύο φοιτητών. Μένει μόνο να κριθεί και ο 19άχρονος, ο πέμπτος των κατηγορουμενων τη Δευτέρα.

Δεν εκδίδονται και οι άλλοι 2 φοιτητές! Τελευταία δίκη την Δευτέρα στις 11/1 στις 9:30. Θα είμαστε και πάλι όλοι στο Εφετείο! Η αλληλεγγύη μπλοκάρει της εκδόσεις!

#free5gr

Posted by Free5 on Friday, January 8, 2016

Μαζική ήταν η συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Εφετείο εχθές 7/1 και σήμερα 8/1.

 

Απ την σημερινή μαζική συγκέντρωση στο Εφετείο | Αύριο 8/1 όλοι & όλες στις 9πμ εκεί Μπλοκάρουμε την έκδοση #free5gr

Posted by Free5 on Thursday, January 7, 2016

 

Η χθεσινή συνεδρίαση του Εφετείου κράτησε γύρω στις 7 ώρες, μαρτυρώντας το ειδικό βάρος της υπόθεσης για την ελληνική δικαιοσύνη, μιας και είναι η πρώτη φορά από το 2004 όπου εφαρμόζεται το ευρω-ένταλμα για συμμετοχή σε διαδήλωση. Όπως διαβάζουμε στην efsyn.gr:

Την πρωτοφανή αυτή συνθήκη παραδέχτηκε και ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του, μολονότι εισηγήθηκε υπέρ της εφαρμογής του εντάλματος σύλληψης, εφόσον το δικαστήριο ελέγξει τη νομιμότητά του.

«Ομολογώ ότι η περίπτωση αυτή είναι ιδιαίτερη. Συνήθως οι άνθρωποι που κάθονται στις θέσεις αυτές (σ.σ.: των εκζητουμένων) κατηγορούνται για αδικήματα που προκαλούν ιδιαίτερη κοινωνική απαξία», είπε ο εισαγγελέας, αντιδιαστέλλοντας προφανώς τη βαριά εγκληματικότητα, για την οποία συνήθως ενεργοποιείται το ευρω-ένταλμα (τράφικινγκ, λαθρεμπόριο κ.λπ.) με τους νεαρότατους φοιτητές με το λευκό ποινικό μητρώο που κατηγορούνται για αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν σε μια πορεία, όπου δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

 

Best of internet