Quantcast
THE STREAM

Φοιτητές στο νοσοκομείο και αναίτιες συλλήψεις σε πορεία για τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

Κρεσέντο επιτυχιών για ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΕΛ.ΑΣ.


THE NEWSROOM · 19 Δεκεμβρίου 2015

Σερί επιτυχιών για τις αστυνομικές δυνάμεις στη συμπρωτεύουσα, μετά τη σύλληψη του κακοποιού καστανά το προηγούμενο σαββατοκύριακο: χθες, σε πορεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες στη Θεσσαλονίκη, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα σε μπλοκ φοιτητικών συλλόγων, στέλνοντας δυο φοιτήτριες στο νοσοκομείο και συλλαμβάνοντας δυο φοιτητές, στέλνοντας τον έναν από αυτούς να συναντήσει τις συμφοιτήτριές του. Το σκηνικό, μάλιστα, ξεκίνησε όταν ένας απ’ τους Μπαλούρδους στράφηκε φραστικά ενάντια σε φοιτητή, με τον οποίο “γνωρίζονταν” από παλαιότερες πορείες, σε μια εκ των οποίων είχε πάλι παίξει καταστολή που οδήγησαν στο δικαστήριο τον προαναφερθέντα και έναν ακόμα σπουδαστή. (Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι φοιτητές αυτοί αθωώθηκαν, σε δίκη όπου είχε καταθέσει ένας εκ των Μπαλούρδων)

thessal-katastoli725

Δύο φοιτήτριες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και δύο φοιτητές, μέλη των ΕΑΑΚ, συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από αναίτια επίθεση που δέχθηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Εγνατία και Μητροπολίτου Γεναδίου βρίσκονται σταθμευμένες διμοιρίες των ΜΑΤ με αφορμή την πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο Αγ. Βενιζέλου.

Οι φοιτητές καθώς κατευθύνονταν προς το Άγαλμα Βενιζέλου δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα δύο φοιτήτριες να βρεθούν στο οδόστρωμα και να μεταφερθούν στ Γ.Ν Παπανικολάου, ενώ δύο φοιτητές έχουν συλληφθεί και μεταφερθεί στο ΑΤ της Πλατείας Δημοκρατίας, ο ένας εκ των οποίων τραυματισμένος.

mat_2_2

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο ΑΤ όπου βρίσκονταν οι συλληφθέντες, για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή τους, σε ένα ακόμα ινσέψιο της “Πρώτης Φοράς back-to-back Αριστεράς”, μετά τις τελευταίες απεργίες.

Άντε να γίνετε κυβέρνηση μπας και σταματήσει αυτό το όργιο καταστολής.

Και εις κατώτερα.

 

 

Best of internet