Quantcast
THE STREAM

Να περιμένουν μετά τις εκλογές για να εκφράσουν τον θυμό τους ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους μηχανοδηγούς και τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Η καλύτερη κοπτοραπτική είνα


THE NEWSROOM · 17 Μαΐου 2023

Τι νομίζατε, ότι η συμπάθεια στις ανησυχίες των εργαζόμενων (και των συνδικαλιστών) των σιδηροδρόμων θα κρατούσε για πάντα; Η περίοδος χάριτος έληξε με κάτι σαν επίσημη χτεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της χθεσινής  συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ρώτησε τον πρώην πρωθυπουργό τι γνώμη έχει για την απεργία των μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν απεργία στις 30/5 όταν έμαθαν ότι η γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα είναι μονή για 130 χιλιόμετρα) και για τη μήνυση κατά στελεχών ΟΣΕ, Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών προσώπων (από την τρέχουσα κι από προηγούμενες κυβερνήσεις) που κατέθεσαν στον εισαγγελέα εφετών Λάρισας συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη ήταν πολύ γρήγορη.

Όπως είπε, παίζει «εργαλειοποίηση» του ζητήματος επειδή βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Είναι φανερό πως ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι η απεργία, η μήνυση ή και τα δύο αυτά πράγματα θα έπρεπε να περιμένουν μία, δύο ή και τρεις εκλογές για να γίνουν, διότι έχουμε μια προεκλογική εκστρατεία να τρέξουμε και δε μπορούμε να ασχολούμαστε με τέτοια δυσάρεστα πράγματα:

«Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Στη συνέχεια ενδέχεται να έκανε κάτι τύπου painsplaining στους συγγενείς:

«Εγώ προσωπικά έχω μιλήσει πολύ διακριτικά με αρκετούς συγγενείς θυμάτων, καταλαβαίνω απόλυτα την οργή τους και είμαι ο πρώτος ο οποίος θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, το τονίζω πάλι, η δικαιοσύνη αποδίδεται από τη Δικαιοσύνη. Ούτε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ούτε από τρίτους κριτές.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη POPAGANDA (@popagandagr)


Μπορείτε να φανταστείτε ότι κάπου εκεί ξεκίνησε το χάος, με μπινελίκια από τη μία και αυτόκλητους υπερασπιστές της κυβέρνησης να μιλάνε για κοπτοραπτική. Κατά τη γνώμη μας η λέξη κοπτοραπτική, την οποία ανέφερε και ο ίδιος ο Χατζηνικολάου την επόμενη μέρα, χάνει τελείως το νόημά της γιατί α) το παραπάνω βίντεο τουλάχιστον είναι συνεχόμενο χωρίς μοντάζ και β) ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν κέντραρε στους μηχανοδηγούς, αλλά στους συγγενείς των θυμάτων.

Ως προς αυτό το θέμα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηχανοδηγοί απεργούν γιατί μετράνε κι αυτοί νεκρούς στα Τέμπη και σε άλλα δυστυχήματα και δεν είναι αθάνατοι ή κομμάτι του εξοπλισμού ή κάτι τέτοιο, ενώ και η ίδια η απεργία έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου – δεν έχει μπει πχ για το Σάββατο πριν τις εκλογές. Ο διαχωρισμός «καλοί συγγενείς – κακοί συνδικαλιστές» για να μπορούμε να απαντάμε στις ενοχλητικές ερωτήσεις είναι μάλλον κάτι βγαλμένο από το Succession.

Τη γραμμή «μονταζιέρα» υπερασπίστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος:

Ποιος θα το έλεγε ότι το πιο χοτ επάγγελμα του 2023 είναι το μέντιουμ που διαβάζει το μυαλό του Μητσοτάκη.

Best of internet