Quantcast
THE STREAM

Βγήκαν στη δημοσιότητα οι διάλογοι από τη δίκη της Ομάδας Δέλτα για περιστατικά αστυνομικής βίας

Και ακόμα πιο πολύ κι από τους Δελτάδες, βαραίνουν αυτούς που τους διέταζαν


LUBEN CREW · 16 Οκτωβρίου 2015

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η έφεση της δίκης των Δελτάδων (που ασχολούμασταν τις προάλλες), που κατηγορήθηκαν για περιστατικά αστυνομικής βίας τις ημέρες της ψήφισης του πρώτου μνημονίου, πιο συγκεκριμένα στις 5 Μαΐου του 2010.

Οι  9 αστυνομικοί κατηγορούνταν για τη βίαιη εισβολή στα γραφεία του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών στον πεζόδρομο της Τσαμαδού στα Εξάρχεια εκείνο το απόγευμα

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι αστυνομικοί κρατούσαν κλομπ, μερικοί ανάποδα, τραυμάτισαν ανθρώπους, με πιο ακραίο τραυματισμό αυτόν της Μυρτώς Λαζαρίδου στο χέρι (οι φωτογραφίες δείχνουν αίματα παντού μέσα στο κτίριο), έσπασαν τζάμια, κατέστρεψαν βιβλιοθήκες, έντυπο υλικό και πανό και αποχώρησαν παίρνοντας λάφυρο μια κόκκινη σημαία, ενώ φώναζαν «Ολυμπιακός!».

«Όσο πρωτόγονο και αν είναι το κίνητρό τους, παραμένει πολιτικό. Διαπνέονται από φασιστική ιδεολογία, γι’ αυτό άλλωστε έβριζαν “μετανάστες, πουτάνες, γαμώ το ΣΥΡΙΖΑ, γαμώ την αναρχία”.

Οι αστυνομικοί αθωώθηκαν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, ο εισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση στην αθωωτική . Μέσα στα στοιχεία που κατατέθηκαν ήταν οι αυθεντικοί διάλογοι ανάμεσα στους Δελτάδες που βρίσκονταν στο δρόμο με το Κέντρο Επιχειρήσεων που έδινε τις διαταγές. Οι διάλογοι αυτοί αποδεικνύουν πως δεν ήταν μόνο οι Δελτάδες κάφροι, αλλά πως αυτό ακριβώς τους ζητήθηκε να κάνουν:

16:14:30

Δ 30: Κύριε διευθυντά, οι ομάδες που θα εισέλθουν στα Εξάρχεια, επιθυμείτε αν δούμε άτομα τα οποία είναι ειρηνικά, κάθονται φιλήσυχα, επιθυμείτε να τα διώξουμε, επιθυμείτε προσαγωγές, τι επιθυμείτε;

Κέντρο: Ορθόν. Οδοστρωτήρες στο πέρασμά σας, δεν θα αφήσετε κανέναν, θα διαλυθούνε όλοι, προσέξτε όμως από τις βεράντες μην δεχτείτε, και τις ταράτσες, μην δεχτείτε αντικείμενα. Εάν δεχτείτε αντικείμενα, πάση θυσία θα ανέβετε στις ταράτσες, πάση θυσία και θα τους συλλάβετε όλους.

Πέφτουμε από τα σύννεφα.

(Τους διαλόγους από τα πρακτικά του δικαστηρίου δημοσίευσε η Εφ. Συν.)

Best of internet