Quantcast
THE STREAM

Bonus ένα πιάτο φακές για κάθε χαμένο ρεπό προτείνει πεντάστερο στους εργαζόμενους

Μια προσφορά που δε θα μπορέσουν να αρνηθούν φάση


THE NEWSROOM · 2 Ιουλίου 2024

Πραγματικοί γαλαντόμοι άρχοντες φαίνεται ότι είναι οι υπεύθυνοι ενός κεντρικού (και μάλιστα πεντάστερου) ξενοδοχείου της Αθήνας. Με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις σε προσωπικές, προσπάθησαν να βρουν έναν τρόπο να πείσουν τους σερβιτόρους και τις καμαριέρες να δουλεύουν και στα ρεπό τους, τα οποία όπως φαντάζεστε δεν είναι και άπειρα.

Πως θα γίνει αυτό; Με bonus, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΕφΣυν. Όπως φαίνεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον χώρο δουλειάς, έχουν υπολογιστεί και τα ποσά που θα παίρνεις άμα πιστολιάσεις τα ρεπό σου. Η περίοδος ενδιαφέροντος είναι όλο το καλοκαίρι (και ο Σεπτέμβριος). Το σχετικό απόσπασμα λέει το εξής:

«Στα πλαίσια ενίσχυσης του προσωπικού, στα ξενοδοχεία της Αθήνας, για την προσπάθεια που καταβάλλουν στα τμήματα που υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, όπως καμαριέρες ή και service, από τη διοίκηση αποφασίστηκε να δίνεται ένα extra ποσό (bonus) στο προσωπικό που εργάζεται λόγω αυξημένων αναγκών ρεπό και αμείβεται στον κάθε μήνα από κάποια ρεπό και πάνω.»

Πολύ καλό ακούγεται, μέχρι να διαβάσει κανείς τα ποσά. Με μια γρήγορη αριθμητική, τα bonus ξεκινάνε από 13 ευρώ ανά ρεπό (άμα δουλέψεις 3) και αυξάνονται ευρώ το ευρώ μέχρι τα 8 ρεπό, που αναλογούν σε 20 ευρώ bonus ανά ρεπό. Κοινώς, άμα κάψεις 8 ρεπό θα πάρεις 160 ευρώ. Ακούγεται τρομερό deal, είναι να απορεί κανείς γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό με τέτοιες κινήσεις αρχοντιάς.

Το αστείο είναι ότι μπορεί να κάψεις 8 ρεπό στη σειρά και το μπόνους δε θα φτάνει ούτε για ένα βράδυ στο ξενοδοχείο που δουλεύεις.

Best of internet