Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, έκοβαν δέντρα με αλυσοπρίονο στον Υμηττό με 40+ βαθμούς

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ 💪


THE NEWSROOM · 13 Ιουνίου 2024

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, προφανώς σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό (με σκοπό την προστασία από τις πυρκαγιές) του Υμηττού. Σήμερα το πρωί, πολίτες αντιλήφθηκαν ότι εργάτες (άγνωστο ποια υπηρεσία τους έβαλε) έκοβαν δέντρα και κλαδιά με αλυσοπρίονο, ενώ τα επίπεδα κινδύνου για πυρκαγιά είναι στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος).

Προφανώς, η αργοπορία στο να ανοίξουν και να καθαριστούν οι δασικοί δρόμοι οδήγησε στο να γίνονται καθαρισμοί και διανοίξεις δασικών δρόμων εν μέσω καύσωνα με το θερμόμετρο στους 40+. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες κάλεσαν την Πυροσβεστική η οποία σταμάτησε τις όποιες εργασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες γίνονταν χωρίς κάποιον σχετικό να επιβλέπει και ενώ ο Υμηττός είναι αποκλεισμένος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υμηττός όντως δεν έχει καθαριστεί επαρκώς από ξερόχορτα κλπ:

Στη συνέχεια, τα μέλη της ίδια πρωτοβουλίας, δηλαδή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας έστειλαν επιστολή στον Κικίλια, ο οποίος είναι ακόμη υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

«ΠΡΟΣ:

Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κο Βασίλη Κικίλια.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου με βαθμό επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4, στον Υμηττό, συνεχιζόταν η κοπή δέντρων με χρήση αλυσοπρίονου και χωρίς επίβλεψη.

Ενημερώθηκε η Πυροσβεστική η οποία σταμάτησε τις εργασίες.

Κύριε Υπουργέ,

Αιτούμαστε την κατεπείγουσα παρέμβασή σας για παύση κάθε επικίνδυνης εργασίας (κοπή δέντρων, κοπή χόρτων) με δικαιολογία την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ή προστασίας οικισμών εν μέσω συνθηκών καύσωνα, εργασίες οι οποίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα.

Μετά τιμής,

Η πρόεδρος

Άννα Τοσούνογλου

Η γραμματέας

Μαρία Χουστουλάκη»

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΜΕΛ.

Best of internet