Quantcast
THE STREAM

Ομοφοβική φιέστα με Κασσελάκη Καρνάβαλο με γυναικεία εσώρουχα έγινε καρναβάλι στην Κέρκυρα

Κλασικό παραδοσιακό κερκυραίικο έθιμο


THE NEWSROOM · 12 Μαρτίου 2024

Πρωταγωνιστικό ρόλο (χωρίς να το θέλει) σε τοπικό καρναβάλι της Κέρκυρας είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε Καρνάβαλος στην αποκριάτικη φιέστα στα Μωραΐτικα Κέρκυρας, με την καρικατούρα να είναι αρκετά ομοφοβική ώστε να ικανοποιήσει ακόμη και τον πατέρα Σεραφείμ ή όποιον άλλο πρωταθλητή της ομοφοβίας μπορείτε να σκεφτείτε.

Όπως βλέπετε στις φώτος, η καρικατούρα έχει μια φωτογραφία του Κασσελάκη, έχει βαμμένα τα χείλια και φορεμένο ένα γυναικείο εσώρουχο. Το σημείο με τα λεμόνια δεν το σχολιάζουμε καν:

Στο τέλος ο Καρνάβαλος κάηκε, φυσικά. Όπως καταλαβαίνετε, πρώτα ήρθε η διασκέδαση και μετά η αμηχανία. Μιλώντας στο Corfupress.com ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης καταδίκασε το γεγονός:

«Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολή της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτιρα. Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε.

Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας.»

H εν λόγω αποκριάτικη πατέντα καταδικάστηκε και από την Ένωση Γονέων Μελιτειέων, η οποία δήλωσε με επιστολή ότι δεν ήξερε:

«Στέλνουμε αυτή την επιστολή σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων ως απάντηση για το δημοσίευμα της Corfu Press για τo καρναβάλι των Μωραϊτίκων. Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει καρνάβαλος και προφανώς ούτε το θέμα του, δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Επίσης είναι γνωστό ότι τα άρματα δεν γνωστοποιούνται ποτέ αναμεταξύ τους. Εμείς σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων κατεβήκαμε στην παρέλαση ντυμένοι Υπερήρωες Marvel. Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου. Τέλος, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες.»

Και ομόφωνα από τη Διοίκηση του Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραϊτίκων Κέρκυρας:

Η Διοίκηση του Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραϊτίκων Κέρκυρας καταδικάζει δημοσίως ομόφωνα:

1) την πράξη τοποθέτησης του ανδρείκελου που κατείχε θέση καρνάβαλου με την ονομασία ‘καρναβολάκης’ στην αποκριάτικη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο χωριό Μωραΐτικα Κέρκυρας και είχε ως στόχο το πρόσωπο του κ. Στέφανου Κασσελάκη και συγκεκριμένα την σεξουαλική του ταυτότητα. Ξεκαθαρίζεται εκ των υστέρων πως με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες) φαίνεται ξεκάθαρα ο ομοφοβικός χαρακτήρας αυτού του ανδρείκελου.

2) την διαδικασία κατασκευής του ανδρείκελου κατά την οποία δεν συμμετείχε κανένας από το Δ.Σ και την τοποθέτηση του στην πλατεία όπου πραγματοποιήθηκε η αποκριάτικη εκδήλωση.

3) την πράξη μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που κινήθηκε αυτοβούλως και στιγματίζει ένα ολόκληρο χωριό.

4) όποιον ή όσους έλαβαν μέρος και προέβησαν στην αποτρόπαια αυτή ενέργεια.

5) κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες.

Ζητούμε δημοσίως συγγνώμη για την ευθύνη που μας αναλογεί.

Δε μπορούν να έχουν παράπονο πάντως, αυτό το άγνωστο μέχρι τώρα καρναβάλι έγινε famous:

Μόνο εδώ θα διαφωνήσουμε:

Αδερφέ αυτοί που επαινείς παραλίγο να ρίξουν τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία μας.

Best of internet