Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: Ψύχραιμος ταξιτζής πήγε να πατήσει φοιτητές για συμβολικό κλείσιμο δρόμου

Εντωμεταξύ φαίνεται να υπήρχε εναλλακτική διαδρομή


THE NEWSROOM · 8 Μαρτίου 2024

Υπομονή μεγαλύτερη από το ορατό σύμπαν είχε μια ομάδα φοιτητών χτες το μεσημέρι, αγαπητές φίλες και φίλοι. Σύμφωνα με το grtimes.gr, όλα ξεκίνησαν επειδή οι φοιτητές έκλεισαν συμβολικά έναν δρόμο μέσα στο campus του ΑΠΘ. Η κινητοποίηση γινόταν για το νομοσχέδιο περί ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όμως ένας ταξιτζής που μετέφερε κόσμο (μια γυναίκα με το παιδί της) ήθελε να διασχίσει το ΑΠΘ από την κεντρική είσοδο επί της Εγνατίας. Οι φοιτητές δεν τον άφησαν να περάσει, όμως του είπαν ότι υπήρχε εναλλακτική διαδρομή που είχε μείνει επίτηδες ανοιχτή. Ο ταξιτζής δε φάνηκε να ψήνεται να συνεννοηθεί με κανέναν τρόπο, οπότε ξεκίνησε σιγά σιγά το αμάξι υπονοώντας ότι θα τους πατήσει αν δεν τον αφήσουν.

Οι φοιτητές έμειναν στη θέση τους και κάποιος χτύπησε προειδοποιητικά το καπό του αυτοκινήτου για να σταματήσει. Ο οδηγός του ταξί κατέβηκε εξαγριωμένος επειδή κάποιος είχε το θράσος να χτυπήσει το καπό για να μην τους πατήσει το όχημα, όμως η κατάσταση δεν οδηγήθηκε σε κάποια μανούρα. Η προσπάθεια να τον πείσουν να πάει από αλλού δεν φάνηκε να πιάνει όμως, οπότε ο οδηγός φάνηκε διατεθειμένος να κάτσει στο ίδιο σημείο. Επίσης, κάποια στιγμή απείλησε να χτυπήσει κάποιον από αυτούς επειδή του είπε «έφυγες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η γυναίκα κάποια στιγμή έφυγε αλλά ο ταξιτζής έκατσε εκεί που τον σταμάτησαν. Το ίδιο έκαναν και οι φοιτητές:

Ας φάει καμιά μπουγάτσα να ηρεμήσει.

Best of internet