Quantcast
THE STREAM

Δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη πρότεινε να λυθεί το μποτιλιάρισμα με καταμαράν

Όλα καλά εκεί στη Θεσσαλονίκη αδέρφια;


THE NEWSROOM · 23 Ιανουαρίου 2024

Καλύτερη από κάθε sitcom είναι η κατάσταση με τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, αγαπητές φίλες και φίλοι. Εκτός από τα γνωστά σε όλους προβλήματα με το μετρό, η συμπρωτεύουσα τελευταία βασανίζεται κι από ένα νέο πρόβλημα: Το μποτιλιάρισμα που έχει δημιουργήσει το περίφημο Flyover, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε μόλις 3,5 χρονάκια στην καλύτερη.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο όπου ένας δήμαρχος της Θεσσαλονίκης προτείνει να ενισχυθούν οι συγκοινωνίες μέσω θάλασσας. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης πρότεινε να μπει καταμαράν που θα μεταφέρει Θεσσαλονικούς από την Ανατολή προς τη Δύση και τούμπαλιν.

Όπως είπε μιλώντας στον Statusfm 107,7:

«Έκανα πρόταση για θαλάσσια συγκοινωνία και πρότεινα να νοικιάσει η Πολιτεία 10 ταχύπλοα καταμαράν, τα οποία καθημερινά ανά τέταρτο, ανά μισή ώρα να κάνουν δρομολόγια από τη Μηχανιώνα, την Αγία Τριάδα, τον Μπαξέ, την Καλαμαριά, το Μέγαρο Μουσικής, τον Λευκό Πύργο και τον Ερυθρό Σταυρό και από εκεί (σ.σ. οι επιβάτες) να μεταφέρονται με τα μεγάλα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δυτικά.

Από τα 120.000 – 130.000 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Περιφερειακή Οδό, είναι πάνω από 30.000 αυτοκίνητα από την ανατολική Θεσσαλονίκη, τα οποία κυκλοφορούν καθημερινά από ανατολικά προς δυτικά το πρωί και από δυτικά προς ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Αν από αυτά τα 32.000 – 33.000 αυτοκίνητα, περιορίσουμε κατά 25.000 – 20.000 τα αυτοκίνητα αυτά με τη θαλάσσια συγκοινωνία θα υπάρχει τρομερή ανακούφιση.

Έχω τοποθετηθεί θετικά για το έργο του Fly Over όμως δεν είναι σωστά μελετημένο. Έπρεπε να προηγηθεί ο εξωτερικός δακτύλιος καθώς έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των Βαλκάνιων επισκεπτών. H Πολιτεία για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τρέχει εκ των υστέρων.»

Και γιατί να μην τους μεταφέρουν με αερόστατα; Κάμερα σε μας.

Best of internet