Quantcast
THE STREAM

Κουτσούμπας: Τα ομόφυλα ζευγάρια θα καταργήσουν τον πατερούλη και τη μανούλα

Έρχονται τα ομόφυλα ζευγάρια να μας πάρουν την πατρότητα και τη μητρότητα


THE NEWSROOM · 19 Ιανουαρίου 2024

Ένα από τα πιο ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ takes της συζήτησης για τα ομόφυλα ζευγάρια (και αν μη τι άλλο, έχουν ειπωθεί πολλά τέτοια) κατέθεσε χτες από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γραμματέας του ΚΚΕ όχι μόνο δήλωσε ότι γάμος ομόφυλων ζευγαριών σημαίνει κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας (αν παντρεύονται ομόφυλα ζευγάρια θα χωρίσουν αυτόματα όλα τα ετερόφυλα), αλλά και ότι σημαίνει ότι αυτόματα (αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον) οδηγούμαστε στην καθιέρωση της παρένθετης μητρότητας.

Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση φαίνεται ότι για λόγους ισορροπιών δε θα δώσει το δικαίωμα απόκτησης παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας σε ζευγάρια ανδρών (θα μπορούν μόνο να υιοθετήσουν). Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Παραδείγματος χάρη, ένας άνδρας μόνος του να μπορεί να χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για να κάνει παιδί. Αυτό δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα. Είμαι πολύ σαφής δηλαδή στο τι θα κάνουμε και πολύ σαφής στο τι δεν θα κάνουμε. Δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο “Γονέας 1”, “Γονέας 2”.»

Την ίδια στιγμή, ούτε στην ΕΕ υπάρχει ενιαία γραμμή ως προς το δικαίωμα στην παρένθετη μητρότητα, καθώς σε αρκετές χώρες είναι απαγορευμένο – μόνο για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται. Σε κάθε περίπτωση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνέχισε λέγοντας και για γονέα 1, 2, 3, τη διαγραφή των όρων πατρότητας – μητρότητας  κλπ. Αυτές ήταν οι δηλώσεις του:

«Πάει πολύ να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων, επειδή θα φέρετε νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες.

Το αντίθετο: γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους.

Κάνετε, λοιπόν, λέτε, μια σημαντική κίνηση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επικαλείστε μάλιστα τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όντως θέλατε να ρυθμίσετε ή να βελτιώσετε κάποιες ρυθμίσεις που υπάρχουν και που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την ή τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα μπορούσατε να το κάνετε. Και να καλύψετε κάποια ζητήματα, της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών.

Αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας- άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες. Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομμυρίων κερδών κι αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι.»

Όχι και πολύ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΙΛΟΒ εκ μέρους του.

Best of internet