Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: 70χρονη συνελήφθη για 200 χιλιάρικα απάτες σε βάρος στοιχηματικής

Όταν είσαι επαγγελματίας του ταμείου


THE NEWSROOM · 22 Δεκεμβρίου 2023

Το ομολογουμένως σπάνιο achievement του να κλέψουν στοιχηματική κατάφεραν μία ηλικιωμένη και ο γιος της. Οι δυο τους συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος  ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για κατά συρροή απάτες σε βάρος ιντερνετικής στοιχηματικής εταιρείας. Μάλιστα, η δουλίτσα που είχαν στήσει κρατούσε από το 2020.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν είναι η λεγόμενη «bonus abuse», δηλαδή το να εκμεταλλεύονται το bonus εγγραφής και να στοιχηματίζουν ταυτόχρονα σε γεγονότα διπλού πιθανού αποτελέσματος. Για να το πετύχουν αυτό χρησιμοποιούσαν σε μαζική κλίμακα πλαστές ταυτότητες και έγγραφα για να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να βγάλουν κάρτες σε αυτούς και να γραφτούν ως παίχτες. Πιο συγκεκριμέναμ είχαν φτιάξει 529 λογαριασμούς, 596 κάρτες με λογαριασμούς και 619 prepaid.

Στη συνέχεια, αξιοποιούσαν την προαναφερθείσα μέθοδο για να βγάλουν λεφτά σε βάρος της στοιχηματικής. Έτσι, έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ. Να πούμε εδώ ότι η μητέρα και ο γιος της ήταν 70 και 50 χρονών αντίστοιχα, κάτι που αποδεικνύει ότι η ηλικία δε μπορεί να σε αποτρέψει από το να κλέψεις μια στοιχηματική.

Επίσης, αηίζει να σημειωθεί ότι έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 7 άτομα που αναζητούνται. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων χηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Σε σπίτια και χώρους που έγινε έρευνα βρέθηκαν μεταξύ άλλων κάρτες, κινητά και πακέτα σύνδεσης, ψεύτικες σφραγίδες αστυνομικών, εξοπλισμός για ταυτογράφηση ταυτοτήτων και πολλά άλλα.

Θα είναι κρίμα να μπει φυλακή η κυρία, θα έχει μια τέλεια ιστορία να πει στο ΚΑΠΗ.

(πηγή)

 

Best of internet