Quantcast
THE STREAM

Βόμβα σε ταπεράκι μανούλας έβαλαν κοντά στο στρατόπεδο των ΜΑΤ

Αυτό πρέπει να λέει ο περίφημος τσελεμεντές του αναρχικού


THE NEWSROOM · 18 Δεκεμβρίου 2023

Το αγαπημένο όπλο κάθε ελληνίδας μάνας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν οι άγνωστοι βομβιστές της οδού Κοκκινοπούλου. Σήμερα το μεσημέρι, κάποιος πήρε τηλέφωνο σε γνωστό ΜΜΕ και ενημέρωσε ότι έχει βάλει εκρηκτικό μηχανισμό σε μαύρη σακούλα κοντά στο στρατόπεδο των ΜΑΤ στο Γουδί και ότι η βόμβα θα σκάσει σε 45 λεπτά.

Το μέσο ενημέρωσε την ΕΛΑΣ και οι αστυνομικοί έψαξαν μέχρι που βρήκαν τη σακούλα με το εκρηκτικό περιεχόμενο. Εντέλει, ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εξουδετέρωσε τη βόμβα με ελεγχόμενη έκρηξη, όμως κάποιος πρόλαβε να βγάλει μερικές φωτογραφίες από την τελείως DIY (επίπεδο: πρωτοετής φοιτητής) κατασκευή.

Σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ, η βόμβα περιείχε ζελατινοδυναμιτιδα για εκρηκτική ύλη μαζί με συνδεσμολογία, ρολόι και πυροκροτητή. Όλα αυτά είχαν μπει σε δύο πλαστικά τάπερ. Δεν ξέρουμε αν αυτό έφταιγε που ο μηχανισμός τελικά δε λειτουργούσε (το ηλεκτρικό κύκλωμα είχε βραχυκυκλώσει), όμως το θέαμα είναι σίγουρα ανεκτίμητο.

Δεν ξέρουμε αν αυτό θα παρηγορήσει τους οδηγούς που είχαν κολλήσει στους κλειστούς κοντινούς δρόμους, αλλά εμάς μας άρεσε.

Best of internet