Quantcast
THE STREAM

Χαλκιδική: 37 τόνους ελαιόλαδο έκλεψαν από συνεταιρισμό επίδοξοι λαδέμπορες

Πόσοι ντενεκέδες βγαίνουν είπαμε;


THE NEWSROOM · 4 Οκτωβρίου 2023

Νέος μαύρος χρυσός aka πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι το ελαιόλαδο, αν κρίνουμε από τη ληστεία που έγινε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιουργίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Πριν λίγες μέρες, άγνωστοι αφαίρεσαν 37 τόνους λαδιού από τις δεξαμενές του συνεταιρισμού στον Πολύγυρο όπου φυλάσσονταν.

Σύμφωνα με τη σχετική μήνυση, το μεγάλο ριφιφί έγινε το ΣΚ που μας πέρασε. Το δε μέγεθος της ζημιάς ανέρχεται στα 370 χιλιάρικα – κάπου 10 χιλιάδες ευρώ ο τόνος, αν σας αρέσει ΠΟΛΥ η μαγειρική με ελαιόλαδο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στους παραγωγούς και δεν εννοούμε μόνο την αμιγώς οικονομική ζημιά.






Συνολικά οι εγκαταστάσεις είχαν κάπου 200-300 τόνους λάδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με άρθρο του News247, κάποιοι από τους παραγωγούς πιστεύουν ότι η κλοπή έγινε από άλλα μέλη του συνεταιρισμού που θέλουν να κάνουν λαθρεμπόριο λαδιού, σα να λέμε να γίνουν κυριολεκτικά λαδέμπορες. Όπως λένε, μπορεί να μην είναι καν η πρώτη χρονιά που γίνεται αυτό:

«Αυτό πιθανόν συνέβαινε κάθε χρόνο εν αγνοία μας, όμως φέτος το κενό δεν μπόρεσε να καλυφθεί, λόγω της ακαρπίας και της μειωμένης παραγωγής.»

Επίσης αμφισβητούν ότι η κλοπή έγινε με τη μία:

«Δεν φαίνεται να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης κι επίσης είναι μάλλον απίθανο 37 τόνοι να έκαναν φτερά σε μια νύχτα.»

Συμπλήρωσε επίσης θα κάνουν μήνυση σε άλλα μέλη του συνεταιρισμού για υπεξαίρεση. Προς το παρόν, το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου δεν έχει καταλήξει κάπου.

 

Best of internet