Quantcast
THE STREAM

Αυτά είναι τα facts για την «Αποκάλυψη Τώρα» φώτο με τα ελικόπτερα που έγινε viral

Ζούμε σίγουρα την Αποκάλυψη, απλά όχι την Αποκάλυψη Τώρα


THE NEWSROOM · 28 Ιουλίου 2023

Μούφα ήταν τελικά η χτεσινή εικόνα που θύμισε την ταινία του Κόπολα, αγαπητές φίλες και φίλοι. Μιλάμε για αυτό εδώ το φοβερό πλάνο που χτες το βράδυ έγινε viral από γνωστές σελίδες των social media αλλά και χύμα χρήστες. Ολόκληρη, είναι η παρακάτω:

Το κόνσεπτ είναι ότι μετά την απομάκρυνση των F-16 από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου λόγω εκρήξεων και πυρκαγιάς, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν να διώξουν και τα ελικόπτερα (στη φώτο φαίνονται Σινούκ, Απάτσι και άλλα). Αν θέλετε τη γνώμη μας, εξαρχής φαινόταν δύσκολο να ισχύει κάτι τέτοιο γιατί τα ελικόπτερα ανήκουν στην Αεροπορία Στρατού και η βάση τους είναι στο Στεφανοβίκειο. Το Στεφανοβίκειο δεν είναι και 100 χιλιόμετρα μακριά από τη φωτιά αλλά δεν είναι και τooόσο δίπλα. Επίσης, θα είχε γραφτεί κάτι στα ΜΜΕ, όπως γράφτηκε σχεδόν αμέσως και για τα F-16.

Εντέλει, κάποιος εμφανίστηκε για να πει την πιο έγκυρη γνώμη επί του θέματος. Αυτός είναι ο φωτογράφος που την έβγαλε, ο οποίος πόσταρε αυτό στο Twitter:


Παρακάτω διευκρίνισε ότι η φωτογραφία είναι από την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη:


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν διαφωνεί με το πόσο ταιριάζει η εικόνα του με τα χτεσινά γεγονότα – και δεν εννοούμε τα χρώματα του ουρανού. Όπως εξήγησε μετά από ερώτηση άλλου χρήστη, η φωτογραφία του όντως συνοδεύει ιδανικά τα γεγονότα στην Νέα Αγχίαλο διότι τονίζει μια σκληρή πραγματικότητα του ελληνικού κράτους. Ότι προετοιμάζεται για τον λάθος πόλεμο:


Φυσικά, η διευκρίνιση δε θα μπορούσε ποτέ να προλάβει τα memes:

 

Best of internet