Quantcast
THE STREAM

Τα ακριβότερα (και χρησιμοποιημένα) Μπίρκενστοκ της ιστορίας αγόρασε άγνωστος μύστης

Ελπίζουμε ότι ο ιδιοκτήτης τους τα φορούσε με κάλτσα


THE NEWSROOM · 17 Νοεμβρίου 2022

Τo footprint του συνιδρυτή της Apple (αλλά κυριολεκτικά) θέλησε να βάλει στο σπίτι του ένας ανώνυμος αγοραστής. Μιλάμε για τα Μπίρκενστοκ τιου Στιβ Τζομπς, τα οποία ο διάσημος tech τσάρος φόραγε στα 70s και στα 80s. Για την ακρίβεια, τα φόραγε στο καλιφορνέζικο σπίτι όπου ίδρυσε την Apple μαζί με τον Στιβ Βόζνιακ. Δεν τα λέμε εμείς, αλλά ο οίκος δημοπρασιών που ανέλαβε να τα πουλήσει.

Δεν κάνουμε καν πλάκα. Ο οίκος που τα δημοπράτησε (πακέτο με ένα NFT) γράφει ακόμη στο website του ότι η σόλα των δημοφιλών σανδαλιών διατηρεί «το footprint του Στιβ Τζομπς, που διαμορφώθηκε από χρόνια χρήσης». Θα σας κοπεί το γέλιο αν μάθετε ότι τα σανδάλια πουλήθηκαν με επιτυχία για κάτι λιγότερο από 220 χιλιάδες δολάρια, κάπου 1750 φορές την σημερινή αξία του ίδιου μοντέλου.

Ο ίδιος ο Τζομπς φαίνεται ότι ήταν μεγάλος φαν των σανδαλιών. Σύμφωνα με την ζωγράφο και πρώην ερωμένη του Τζομπς, Κρίσαν Μπρέναν, ο ισχυρός άνδρας της Apple τα φορούσε μέχρι και τον χειμώνα:

«Τα σανδάλια ήταν κομμάτι της απλής πλευράς του. Ήταν η στολή του. Το καλύτερο πράγμα με μια στολή είναι ότι δε χρειάζεται να σκεφτείς τι θα φορέσεις το πρωί.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σανδάλια του Τζομπς έχουν ήδη γίνει αντικείμενο θαυμασμού σε πολλές εκθέσεις, από το Μιλάνο ως το Λονδίνο. Δεν ξέρουμε τι θα σκεφτόταν γι’αυτό ο Τζομπς, ο οποίος πέθανε το 2011 από καρκίνο στο πάγκρεας, αλλά σίγουρα δίνει ελπίδα σε πολύ κόσμο.

Αν μη τι άλλο, τόσες και τόσοι φοράτε Μπίρκενστοκ εκεί έξω, είχατε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να περάσουν στην αθανασία;

 

 

Best of internet