Quantcast
THE STREAM

Πίσω στη φυλακή ο χρυσαυγίτης Πατέλης που βγήκε ως υποδειγματικός κρατούμενος

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας δε θα κάτσει έξω ως την έφεση, τελικά


THE NEWSROOM · 23 Φεβρουαρίου 2022

Περίπου 4 μήνες κράτησε η χαρά του καταδικασμένου νεοναζί Γιώργου Πατέλη. Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας και πατέρας της κομψής φράσης «ό,τι κινείται σφάζεται» είχε βγει από τη φυλακή με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, το οποίο είχε κάνει δεκτή την έφεσή του. Υπενθυμίζουμε ότι η εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα ήταν να αποφυλακιστεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επειδή είναι υποδειγματικός κρατούμενος που αποκλείεται να κάνει κάτι κακό.

Βέβαια, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δε φάνηκε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την στροφή που έχει κάνει ο Γιώργος Πατέλης στη ζωή του, οπότε δέχτηκε αίτημα του αντεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου, Χαράλαμπου Μωυσίδη, για αναίρεση της απόφασης του πενταμελούς Εφετείου. Ο κ. Μωυσίδης σχολίασε τα εξής:

«Πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις.

O ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου.»

Έτσι, ο Γ.Πατέλης επέστρεψε στη φυλακή. Σε περίπτωση που δε θυμάστε, είχε καταδικαστεί 10 χρόνια και 2 μήνες φυλάκιση για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Εμείς είμαστε σίγουροι ότι η διαγωγή του θα είναι πατέλεια.

 

 

Best of internet