Quantcast
THE STREAM

Να κοπεί ο μισθός στους παπάδες που δεν εμβολιάζονται προτείνει ο ψύχραιμος Μητροπολίτης Δωδώνης

Σχολίασε επίσης πολύ διπλωματικά ότι τους έχει χαλάσει η βαλβίδα


THE NEWSROOM · 4 Νοεμβρίου 2021

Τα νεύρα τους με τους ανεμβολίαστους συν-παπάδες φαίνεται ότι έχει ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος. Για να είμαστε ακριβείς, δεν έχει απλά τα νεύρα του, αλλά έχει καταλήξει ότι δεν είναι καν άνθρωποι της Εκκλησίας. Μάλιστα, η πρότασή του να είναι να κοπεί ο μισθός σε όσους από αυτούς δεν εμβολιάζονται.

Όπως φαίνεται από τα όσα είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης έχει γενικώς θέμα με τους ανεμβολίαστους που πάνε στην εκκλησία και πιστεύει ότι πρέπει να τους απαγορευθεί η είσοδος. Από την άλλη, πιστεύει ότι η αρχή πρέπει να γίνει με τους παπάδες.

Και η αρχή αυτή είναι η υποχρέωση σε εμβολιασμό με την απειλή της διακοπής της μισθοδοσίας:

«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό

Επίσης, παρέπεμψε τους πιστούς που δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της Εκκλησίας να πάνε να γίνουν Ιεχωβάδες:

« Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις. Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας.

Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτό τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες. Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;»

Όμως  με τους παπάδες ήταν ακόμη πιο σκληρός. Όπως είπε:

«Είναι χαλασμένοι στο μυαλό οι άνθρωποι αυτοί, έχει χαλάσει η βαλβίδα.»

Επίσης, σχολίασε το φαινόμενο των ιερέων που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις κατά του εμβολίου:

«Μια φορά έκαναν και στη Ζάκυνθο και μετά ήρθαν έξω από το σπίτι μου και φώναζαν. Η αδερφή μου ενοχλήθηκε, εγώ τους άκουσα και γύρισα πλευρό και κοιμήθηκα. Όταν με ρώτησε το επόμενο πρωί, γιατί δεν στενοχωρήθηκα που τους άκουσα, της απάντησα πως “εάν δεν φωνάξουν για εμένα, για ποιόν θα φωνάξουν; Εγώ είμαι ο αντίθετος από αυτούς”.»

Αλλά και μια (τουλάχιστον) Ομηρική στιχομυθία που είχε με μια κυρία σε ένα σούπερ μάρκετ. Αυτή φαίνεται ότι τον χαρακτήρισε όργανο του πειρασμού, αν και χωρίς να διευκρινίζεται αν ήταν κάποιου είδους ερωτικό κάλεσμα:

«Μια κυρία μου είπε ότι είμαι όργανο του πειρασμού. Και της απάντησα ότι “το ξέρεις πολύ καλά, γιατί εσύ είσαι ο ίδιος ο διάολος”.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος υιοθέτησε τελικά κάποια μέτρα για τη διάδοση του ιού. Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΙΕ που δημοσιεύτηκε σήμερα, οι ιερείς και οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τεστάρονται πριν πάνε στην εκκλησία. Η ίδια εγκύκλιος καλεί όλο το κοινό να εμβολιαστεί και τονίζει επίσης ότι ιερείς, ψάλτες και νεωκόροι θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή PCR).

 

Τέλος, στάθηκε μέχρι και στα τσιπάκια:

«Θα αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με δυναμισμό και προσευχή, να τους φωτίσει ο Θεός να βρουν τον σωστό δρόμο. Όταν μιλάνε για τσιπάκια, μιλάνε για πατατάκια, όχι για το τσιπ που το έχουμε όλοι μαζί με το κινητό μας.»

Λογικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης δεν είναι οπαδός των Παπαροκάδων:

 

 

Best of internet