Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, ντου από Θιβετιανούς αυτονομιστές έφαγε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ολυμπία

Η τελετή που γίνεται παραδοσιακά στην αρχαία Ολυμπία διακόπηκε για χάρη του μακρινού Θιβέτ


THE NEWSROOM · 18 Οκτωβρίου 2021

Ένα ντου πιο ενδιαφέρον από τη μέση έφοδο σε εκδήλωση έφαγε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Σε περίπτωση που απορήσετε επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν ούτε δύο μήνες που τελείωσαν, θα σας θυμίσουμε ότι φέτος έχουμε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι γίνονται στο Πεκίνο.

Οι εισβολείς ήταν δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κρατώντας  ένα πανό αλλά και τη σημαία του Θιβέτ διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στην περιοχή. Το Θιβέτ εδώ και πάνω από μισό αιώνα υφίσταται ως αυτόνομη μεν, περιφέρεια της Κίνας δε. Η κόντρα μεταξύ του Πεκίνου και ομάδων που δραστηριοποιούνται υπέρ της ανεξαρτησίας στο Θιβέτ, οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στο εξωτερικό, είναι πολύ γνωστή.

 

Έτσι, τρεις εξ αυτών βρέθηκαν ως την εξίσου εξωτική Ηλεία με σκοπό να διαδώσουν το μήνυμά τους. Τα τρία άτομα πρόλαβαν να ανοίξουν το πανό τους, το οποίο έγραφε «Όχι στους Αγώνες γενοκτονίας», αλλά λίγο μετά συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ. Οι εικόνες που καταγράφηκαν, στις οποίες βλέπουμε την δεύτερη (είχαν ξανακάνει έφοδο το 2008) και δυστυχώς, ίσως τελευταία αλληλεπίδραση μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Θιβετιανών αυτονομιστών, είναι ακριβώς όπως έπρεπε να είναι:

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα τρία άτομα πέτυχαν στην έφοδό τους επειδή είχαν κρυφτεί όλο το βράδυ στον Κρόνιο λόφο. Επίσης, άλλοι τρεις από αυτούς συνελήφθησαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης το πρωί της Κυριακής, όταν προσπάθησαν να σηκώσουν πανό και τη σημαία του Θιβέτ. Σε βάρος τους θα σχηματιστεί δικογραφία.

Δεν ξέρουμε αν πρόλαβαν να μάθουν για κάποιες ιστορικές τηλεοπτικές δηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Τσετσενίας:

 

Best of internet