Quantcast
THE STREAM

Υπογραφές για να κοπεί το Bachelor μαζεύουν στο Ίντερνετ κάποιοι εχθροί της Τέχνης

Μέχρι στιγμής, οι haters του τηλεπτικού αριστουργήματος έχουν μαζέψει 19000 και τις σπρώχνουν στο ΕΣΡ


THE NEWSROOM · 4 Οκτωβρίου 2021

Αθεράπευτη κομπλεξική με κάθε είδους επιτυχία δείχνει να παραμένει η χώρα μας, αγαπητές φίλες και φίλοι. Κάποιοι συμπολίτες μας έψαξαν να βρουν τι τους φταίει σε αυτή τη ζωή και κατέληξαν ότι αυτό είναι το reality «The Βachelor». Στη συνέχεια, αποφάσισαν να το καταργήσουν.

Κι όπως κάθε καμπάνια που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η εν λόγω καμπάνια περνά από το site συλλογής υπογραφών που λέγεται Avaaz. Το κείμενο της καμπάνιας έχει ως παραλήπτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ ο τίτλος του κειμένου είναι το δωρικό και απέριττο «Να καταργηθεί το Bachelor». Να πούμε εδώ ότι ο διακηρυγμένος στόχος της καμπάνιας είναι οι 20.000 υπογραφές και έχει πιάσει ήδη τις 19.100.

Εμείς από τη μεριά δεν καταλαβαίνουμε που τα βλέποει όλα αυτά η συγγραφέας του κειμένου:

«The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα.

Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει  την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων. Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία

Εδώ συγκεκριμένα βλέπουμε συμπερίληψη τόσων πολλών γυναικών:

Best of internet