Quantcast
THE STREAM

«Είναι εγκληματοφοβία και όχι εγκληματικότητα»: Ο Μ.Χρυσοχοΐδης εξήγησε τι παίζει με τα γκάνια

Ο υπουργός ΠροΠο και Μάστιγα της Ανομίας μας κάλεσε να τσιλάρουμε λίγο, όπως όλα δείχνουν


THE NEWSROOM · 4 Ιουνίου 2021

Το δεύτερο καλύτερο take των ημερών πέτυχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διότι το πρώτο βραβείο το κέρδισε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο το χάσατε, ο γνωστός δημοσιογράφος καθησύχασε τους πολίτες ότι όλα κουλ με τις εκτελέσεις του οργανωμένου εγκλήματος γιατί οι shooters είναι επαγγελματίες και ξέρουν σημάδι:

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε μια άλλη εκδοχή, που προσπάθησε να απαντήσει το ερώτημα «τι ακριβώς λέει για όλα αυτά η κυβέρνηση που βλέπει ανομία μέχρι και μέσα στη ντουλάπα της;». Μιλώντας στη Βουλή σήμερα Παρασκευή 6/4, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι δεν πρόκειται για εγκληματικότητα, αλλά για εγκληματοφοβία.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι δείκτες εγκληματικότητας δεν αυξάνονται στην πραγματικότητα, απλά ο κόσμος πιστεύει ότι αυξάνονται. Η αλήθεια είναι ότι εμάς λόγος δε μας πέφτει, διότι ως γνωστόν τα στατιστικά περί εγκληματικότητας (και τι συνιστά εγκληματικότητα, και πάει λέγοντας) είναι κλασική περίπτωση επιχειρημάτων που χρησιμοποιούνται χωρίς κανένα κόντεξτ για να δικαιολογηθεί η πρόσληψη ενός ακόμη εκατομμυρίου ειδικών φρουρών ή κάτι αντίστοιχου.

Απλά, σε άλλη περίπτωση (όπως πχ, με τα θρυλικά όπλα στην ΑΣΟΕΕ) η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα είχε βγει η ίδια περιπολία πάνω σε F16. Η θρυλική πλέον διατύπωση ανήκει στην Δόμνα Μιχαηλίδου:

Έτσι, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ είπε τα εξής:

«Με τα Γλυκά Νερά και τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα αλλά η εγκληματοφοβία και το αίσθημα ανασφάλειας! Δεν το υποτιμώ αλλά είναι άλλο πράγμα! Υπάρχει σύγχυση εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας! Η εγκληματικότητα μειώνεται δεν αυξάνεται!

Το έγκλημα λοιπόν ενώ είναι πηγή σε αίσθημα ανησυχίας δεν μεταφράζεται σε αύξηση εγκληματικότητας. Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τις διαφορές τους! Το 18 είχαμε 7 αλληλοεκτελέσεις μπράβων! Να σταματήσουμε τη κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη! Είναι ξεκαθάρισμα!»

Μετά, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε κάποιον ποινικό, για τον οποίο τόνισε ότι είναι Αλβανικής καταγωγής, χωρίς όμως να το κάνει επειδή είχε ρατσιστικό κίνητρο. Έτσι, τουλάχιστον, είπε ο ίδιος:

«Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός –το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά– ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης.

Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται.»

Η επίμαχη φράση του βίντεο είναι στο 5’14’‘ :

 

Best of internet