Quantcast
THE STREAM

Πύργος: Ο ΕΟΔΥ κάνει τεστ σε καθηγητές, παρατάει 12 δείγματα στο ψυγείο του νοσοκομείου

Εδώ και περίπου μία βδομάδα, τα δείγματα από ένα γυμνάσιο της πόλης έχουν ξεμείνει στην κατάψυξη


THE NEWSROOM · 24 Σεπτεμβρίου 2020

Μία ιστορία βγαλμένη από μία υγειονομική εκδοχή των Looney Tunes μας έρχεται από τον μαγευτικό Πύργο. Πρωταγωνιστές είναι τα στελέχη μίας κινητής ομάδας του ΕΟΔΥ, τα οποία την προηγούμενη Πέμπτη 17/9 πήραν δείγματα από τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου, τα οποία στη συνέχεια ξέχασαν να στείλουν σε εργαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρωινή», τα 12 δείγματα πάρθηκαν μετά από ένα τεστ που έγινε σε μαθητή της Β’ Γυμνασίου, το οποίο βγήκε θετικό. Τα μέλη της μονάδας στη συνέχεια τα αποθήκευσαν σε ένα ψυγείο που τους παραχωρήθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Το δε νοσοκομείο δεν ασχολήθηκε άλλο, γιατί ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι τα δείγματα θα σταλούν μέσω μεταφορικής σε αρμόδιο εργαστήριο στην Πάτρα.

Λίγες μέρες μετά, προέκυψε ότι ο μαθητής και το σόι του δεν έχουν κολλήσει κορωνοϊό – όμως τα αποτελέσματα των τεστ που είχαν γίνει στους καθηγητές δεν είχαν έρθει ακόμη. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργου Φωτεινόπουλου, δεν του είχε γίνει καμία επίσημη ενημέρωση. Υποτίθεται βέβαια ότι ο ΕΟΔΥ ενημερώνει μόνο αν τα δείγματα είναι θετικά.

Για να γίνει βέβαια αυτό, θα πρέπει να ελεγχθούν, κάτι που φαίνεται να πιστολιάστηκε χωρίς πολλά πολλά. Όταν δύο τουλάχιστον από τους καθηγητές επισκέφτηκαν το νοσοκομείο, οι υπεύθυνοι τους ενημέρωσαν ότι τα δείγματα είναι ακόμη στο ψυγείο. Αυτό, όπως αναφέρει η Πρωινή, ίσχυε μέχρι χτες Τετάρτη 23/9.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, τα δείγματα αυτά δεν ήταν τα μόνα που ξέμειναν στην ψύξη: Το ίδιο συνέβη με άλλα 20 δείγματα που πάρθηκαν την ίδια μέρα από άλλα σημεία. Το καλό είναι ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν είναι βέβαιο, γιατί αν έχουν παρέλθει 72 ώρες είναι επισφαλή για το αποτέλεσμά τους και άρα άχρηστα.

Ίσως στον ΕΟΔΥ να περιμένουν να τελειώσουν πρώτα το λύκειο τα δείγματα για να τα στείλουν για εξέταση.

 

Best of internet