Quantcast
THE STREAM

Η ΕΡΤ πέρασε το ΣΚ με διαγωνισμό για τριήμερο σε ιαματικά λουτρά και με live stream από Θεία Κοινωνία

Ιδιαίτερα πλήρες ήταν το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης το πρώτο Σαββατοκύριακο που δεν είχαμε μπαρ για να πάμε


THE NEWSROOM · 16 Μαρτίου 2020

Ένα μεγάλο «η ζωή συνεχίζεται» φαίνεται πως πλανάται πάνω από την ΕΡΤ αυτές τις μέρες. Αντί να τρομοκρατηθεί  από την επιδημία και να αρχίσει να ουρλιάζει ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, η κρατική τηλεόραση αποφάσισε να απαλύνει το κλίμα φόβου και υστερίας με μερικά δωράκια.

Αυτό φαίνεται υπέροχα στο παρακάτω απόσπασμα από το πρωί του Σαββάτου 14/3. Οι παρουσιαστές της ΕΡΤ πρώτα μίλησαν για έναν συμπολίτη μας που υπέκυψε στον κορωνοϊό και αμέσως μετά πέρασαν σε live σύνδεση με τα ιαματικά λουτρά του Πόζαρ, με σκοπό να αναδείξουν το ταξίδι που προσφέρουν σε κάποιους τυχερούς τηλεθεατές μέσω διαγωνισμού.

Γιατί αν δεν μιλήσουμε για ταξίδι στο Πόζαρ για ιαματικά λουτρά τώρα μέσα στο χαμό, πότε θα μιλήσουμε; Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε και τη μαγεία των τουριστικών προορισμών της χώρας, όπως τόνισε κι ο παρουσιαστής.

Δείτε το βίντεο:

Η chill διάθεση της ΕΡΤ συνεχίστηκε και τη επόμενη μέρα όμως. Παρά το όλο αυτό debate περί συναθροίσεων σε ιερούς ναούς και Θείας Κοινωνίας, η κρατική τηλεόραση αποφάσισε να μας δείξει το θάρρος κάμποσων πιστών σε μία εκκλησία της Θεσσαλονίκης – στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου στη Θεσσαλονίκη, αν έχετε την απορία.

Όχι ότι μόνο η Θεσσαλονίκη είχε αυτή τη χαρά. Έπαιξε και η Λάρισα δυνατή μπαλίτσα:

Έτσι, η ΕΡΤ2 μας έδειξε σε ζωντανή σύνδεση πως είναι να χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι το ίδιο κουτάλι την ώρα της πανδημίας. Πάντα δεν θέλατε να το μάθετε αυτό;

Δείτε το βίντεο:

Δεν φοβήθηκαν σαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι πήγε μεν να ανάψει το κερί του, αλλά forever alone:

«Και θα είμαι πάρα πολύ ειλικρινής. Πρέπει να περιορίσουμε τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα. Και εγώ το έχω. Μια φορά πήγα μόνος μου στην εκκλησία, άναψα ένα κερί, έκανα τον σταυρό μου και είπα αυτά τα οποία έπρεπε να πω στον εαυτό μου.

Το πρόβλημα είναι η μαζική προσέλευση στις εκκλησίες. Και γι’ αυτό θέλω τη συνεργασία και τη βοήθεια της Εκκλησίας ώστε, στον βαθμό που είναι εφικτό, να έχουμε κι εκεί ένα διαχωρισμό.»

Ευτυχώς που υπάρχει και ο συνταξιούχος πλέον Αμβρόσιος, ο οποίος πολεμά για να μην κλείσουν οι ναοί από τα σκοτεινά σχέδια της Νέας Τάξης. Όπως είπε στον πρωθυπουργό:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μή γίνεσθε διώκτης τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ!

Σᾶς ἱκετεύω: Σπεύσατε νά διορθώσετε τό κείμενον τῆς Πράξεως Νομοθε-τικοῦ περιεχομένου, δηλ. νά διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ τίς τρεῖς λέξεις: «….χώρων θρησκευτικής λατρείας….». Μή γίνεσθε ἀσεβής! Ἀλλοιῶς, ὡς διώκτης τῆς Ἐκκλησίας, θά σύρετε ἐπάνω Σας τήν κατάραν τοῦ Θεοῦ!»

Κατάρα του Θεού ή κορωνοϊός; Ιδού η απορία.

Best of internet