Quantcast
THE STREAM

Η Ουγγαρία ρίχνει ακροδεξιό πιστόλι στην Eurovision γιατί ο διαγωνισμός παραείναι ΓΚΕΪ

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα ανάλυση καταθέτει στο τραπέζι για τον γνωστό διαγωνισμό η κυβέρνηση Όρμπαν


THE NEWSROOM · 28 Νοεμβρίου 2019

Μέχρι την Ουγγαρία φαίνεται πως κατάφερε να ταξιδέψει το κήρυγμα (1, 2) του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, ο οποίος σκόρπισε το καλοκαίρι το φως της αλήθειας για τους γκέηδες σε όλον τον κόσμο – με τις αποκαλύψεις του να αγκαλιάζονται από διακεκριμένους επιστήμονες. Το επίτευγμα του νέου Κύριλλου και Μεθόδιου σε συσκευασία ενός ήταν αντιληφθεί η χώρα των Μαγυάρων κάτι πολύ σημαντικό για το θεσμό όπου μας δόξασε ο Μιχάλης Ρακιντζής, δηλαδή τη Eurovision.

Αυτό που κατάλαβε η Ουγγαρία μέσω της κυβέρνησής της είναι ότι η Eurovision παραείναι γκέι. Κι αφού είναι τόσο γκέι, η χώρα αποφάσισε να ρίξει πιστόλι στην διοργάνωση και να μην συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό. Παρότι δεν έχει δοθεί ακριβής αιτιολόγηση από την πλευρά της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν, όλα κλίνουν προς τα εκεί καθώς το ουγγρικό κράτος το έχει ρίξει στην ομοφοβική ρητορική στην προώθηση της παραδοσιακής οικογένειας.

Κάπως έτσι ακούστηκε από ομιλητή του κοινοβουλίου της χώρας ότι η υιοθεσία παιδιών από άτομα του ίδιου φύλου είναι βασικά παιδεραστία, ενώ ένας φιλοκυβερνητικός πανελίστας δήλωσε στην TV ότι η Eurovision ως «ομοφυλόφιλική αρμάδα» και αλλά και ότι θα πάθει κάτι η «ψυχική υγεία του έθνους» αν οι Ούγγροι συμμετάσχουν εκεί. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και μια πηγή από τον ουγγρικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό MTVA , η οποία δήλωσε στον Guardian ότι αν και δεν έπαιξε σχετική εξήγηση από την πλευρά της διοίκησης, οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι η αιτία είναι η εγγύτητα της Eurovision με την LGBTQ+ κουλτούρα, ενώ τόνισε επίσης ότι υπάρχει οδηγία να μην παίζουν τίποτα σχετικό πέρα από το Pride της Βουδαπέστης.

Κάτι αντίστοιχο υποστήριξε και το ουγγρικό μέσο index.hu, που επικαλούμενο ανώνυμες πηγές από τα κρατικά ΜΜΕ, ανέφερε ότι η Ουγγαρία δε θα πάει στη Eurovision επειδή ο διαγωνισμός «παραείναι γκέι». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Βίκτορ Όρμπαν διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς, αλλά χωρίς να δώσει άλλη εξήγηση.

Ο δε MTVA δήλωσε προς τον Guardian το εξής:

«Αντί να λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2020, θα υποστηρίξουμε άμεσα τις πολύτιμες παραγωγές που δημιουργούνται από τα ταλέντα της ουγγρικής ποπ μουσικής.»

Η δε διοργανώτρια Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης δήλωσε ότι τα πράγματα μπορεί να είναι πιο απλά και ότι η Ουγγαρία έχει λείψει ξανά (αν και ήταν εκεί κάθε χρόνο μετά 2011):

«Δεν είναι ασυνήθιστο τα μέλη της EBU να διακόπτουν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.»

Αν μη τι άλλο η Ουγγαρία επί Όρμπαν έχει ξεκινήσει κανονική φασίνα: Πρώτα έδιωξε τον Σόρος, τώρα τους γκέηδες, μετά ποιος ξέρει τι κατόρθωμα ετοιμάζει.

(πηγή)

 

Best of internet