Quantcast
THE STREAM

O Κυριάκος Μητσοτάκης έσωσε το brand Mακεδονία όπως ξέρει καλύτερα: Γκουγκλάροντας

Φρένο στις προσπάθειες των Βόρειων απατεώνων να κλέψουν τη Μακεδονία μας έβαλε με μία κίνηση ο πρωθυπουργός


THE NEWSROOM · 24 Οκτωβρίου 2019

Είναι σαφές ότι από το καλοκαίρι και μετά έχει ανατείλει ένας νέος χρυσός αιώνας Ελληνικού μεγαλείου, ο οποίος στην υποψηφιότητα του καζίνο – Καρυάτιδα έχει ήδη βρει τον Παρθενώνα του. Αυτό που χρειάζεται είναι έναν νέο Περικλή ή Σόλωνα ή τέλος πάντων κάποιον άλλο πολύ σπουδαίο μαν να μας οδηγήσει στο λαμπρό μέλλον – αυτός φυσικά είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάθε μέρα με την άπιαστη σοφία του μας δείχνει ότι είναι αυτός που τόσα χρόνια περιμέναμε.

Η τελευταία απόδειξη της μεγαλοφυΐας του ηγέτη μας ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισε το φλέγον ζήτημα του branding των Μακεδονικών προϊόντων, ένα θέμα που έχει γίνει ιδιαίτερα πολύπλοκο μετά την επιτυχημένη πώληση της Μακεδονίας μας. Για την ακρίβεια, το ζήτημα είχε γίνει τόσο ακανθώδες, που το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έφτασε στο σημείο να οργανώσει σύσκεψη με συμμετοχή του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στην οποία συμμετείχε και ο πρωθυπουργός, με σκοπό να του παρουσιάσουν οι παραγωγοί του Βορρά τον τρόπο που θα brand-αριστούν τα προϊόντα του ώστε να χορτάσουν οι ξένοι (αυθεντική) Μακεδονία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : KONSTANTINOS TSAKALIDIS/SOOC

Η πρόταση του ΣΕΒΕ ήταν το σήμα που θα δείτε παρακάτω. Εκτός από τη λέξη «Macedonia», υπάρχει το γράμμα «μ» και η φράση «The Divine Great Land»: Το Divine είναι για τους Θεούς του Ολύμπου και το Great (φυσικά) για τον Μεγαλέξανδρο, γιατί τι νόημα έχει κανείς να τρώει βουβάλι από τας Σέρρας χωρίς να σκέφτεται το Δωδεκάθεο και το Μεγαλέξανδρο:

Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις από τη σύσκεψη, ο αετομάτης Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσεξε εκεί μία καθοριστική λεπτομέρεια. Οι γραφίστες του ΣΕΒΕ, βάσει σχεδίου ή κατά λάθος, είχαν κάνει δύο παραλλαγές του σήματος. Στη μία η Μακεδονία μας γραφόταν ως «Macedonia» σαν τους Βόρειους αντιγραφείς, στην άλλη όμως ως «Makedonia», με k.

Κάπου εκεί ο πρωθυπουργός μας κατέστρωσε το σχέδιο του. Αφού το νόημα είναι να βρούμε έναν τρόπο ώστε να ξεχωρίζει η Μακεδονία μας (και τα προϊόντα της) από τις απομιμήσεις, ίσως ένα από τα δύο ονόματα είναι πιο βολικό για τον σκοπό μας. Ποιο όμως είναι το εργαλείο που θα το κρίνει αυτό;

Εκεί φάνηκε η κρίση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως σχολίασαν οι εμπλεκόμενοι στη σύσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την έμπνευση να χρησιμοποιήσει το Google Search, προκειμένου να διαπιστώσει ποιο από τα δύο ονόματα παραπέμπει περισσότερο σε Ελλάδα. Η επιτόπια αυτοψία στο Google έγινε από τον ίδιο και έδειξε ότι το Makedonia (με k) είναι το πιο φιλελληνικό από τα δύο. Δυστυχώς η «Divine Great Land» μάλλον θα μετατραπεί στο πιο μπανάλ «Greek Great Land», αλλά δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα δικά του.

Για την εντυπωσιακή προσέγγιση του πρωθυπουργού μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος:

«Ο πρωθυπουργός είναι έξυπνος και πρακτικός άνθρωπος. Έκανε αναζήτηση στη Google τη λέξη Macedonia και είδε ότι τα αποτελέσματα αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία ενώ στην αναζήτηση της λέξης Makedonia, τα αποτελέσματα αφορούν την Ελλάδα.»

Και το Ίντερνετ απέτισε φυσικά φόρο τιμής στον άνθρωπο που λύνει προβλήματα:

by Δημητρης Τακης Δημητριου

Gepostet von Γιώργος Ματθαίος am Mittwoch, 23. Oktober 2019

Gepostet von Stavros Kotsopoulos am Mittwoch, 23. Oktober 2019

🇬🇷🙏👨‍👩‍👧‍👦 οι αξιες μας.

Gepostet von Mpampis Kousipetkos am Mittwoch, 23. Oktober 2019

Και μην ξεχνάτε αγαπητές φίλες και φίλοι, προσοχή στις απομιμήσεις.

Best of internet