THE STREAM

30 ώρες άντεξε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης μετά από ρατσιστική ανακοίνωση

Η ιδέα της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης να βγάλει ανακοίνωση από μόνη της χωρίς να ρωτήσει κανέναν αποδείχτηκε αρκετά λάθος


THE NEWSROOM · 14 Οκτωβρίου 2019

Δεν φάνηκε να είναι καλή ιδέα τελικά η πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης να γράψει επιστολή – έκθεση ανθρωπιστικών ιδεών προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη. Οι Νεοδημοκράτες νεολαίοι της Πεντέλης αποφάσισαν να γράψουν ένα κατεβατό ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για μεταφορά μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ.

Όμως ενώ το πρόβλημα με τις εκθέσεις ιδεών είναι συνήθως ότι δεν μπορούν να αναδείξουν καλά τις ιδέες του συγγραφέα τους, το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η έκθεση το καταφέρνει και με το παραπάνω. Μεταξύ των λαμπρών ιδεών που παρουσιάζονται στο άρθρο, αναφέρεται ότι «όλοι γνωρίζουν ότι οι μετανάστες δηλώνουν ψεύτικες ηλικίες ώστε να τύχουν ευνοϊκότερων ρυθμίσεων ανηλίκων», ότι θα επανεμφανιστεί η φυματίωση και ότι υπάρχει θέμα «αλλοίωσης του πατρογονικού μας πολιτισμού» αλλά και ότι παίζουν «σεξουαλικά πειράγματα νεαρών μουσουλμάνων έναντι των Ελληνίδων μαθητριών μας».

Αυτή είναι η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε με σύνθημα το «ΟΧΙ στην αιφνιδιαστική μεταφορά μεταναστών στα Μελισσια. Δηλώνουμε συμπαράσταση στη Δήμαρχο της πόλης μας»:

ΟΧΙ στην αιφνιδιαστική μεταφορά μεταναστών στα Μελισσια. Δηλώνουμε συμπαράσταση στη Δήμαρχο της πόλης μας.

Gepostet von ΟΝΝΕΔ Πεντέλης am Samstag, 12. Oktober 2019

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης στηρίζει την πολύ φρέσκια δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία πρώτη καταφέρθηκε ενάντια στη μεταφορά μεταναστών στο νοσοκομείο. Με ακραιφνώς επιστημονικά επιχειρήματα πάντα:

 «Το κτήριο αυτό είναι μέσα στον κεντρικό ιστό της Πεντέλης, είναι 150μ. από σχολεία. Δεν μπορεί να ενημερωνόμαστε τελευταίοι.

Οι φήμες λένε ότι θα είναι 200-300 άτομα ανήλικοι. Είναι παιδιά που θα ενηλικιωθούν. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ενσωμάτωση.»

Η αλήθεια είναι το «είναι παιδιά που θα ενηλικιωθούν» είναι μία ιδιαίτερα οξυδερκής παρατήρηση, άρα είναι πολύ λογικό που πείστηκε η τοπική ΟΝΝΕΔ. Αυτή που δεν πείστηκε είναι η κεντρική ΟΝΝΕΔ, η οποία δέχτηκε χωρίς πολλά πολλά την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίης Νικητοπούλου.

Όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα, η πρωτοβουλία δεν είναι πάντα καλή ιδέα:

«Πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έλαβε την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, την οποία και έκανε δεκτή.

Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες.»

Η ανακοίνωση της νεολαίας της ΝΔ , χωρίς να μπει στον σίγουρα περιττό κόπο να πει τίποτα για ρατσισμό ή κάτι άλλο σχετικό, αναφέρει τα εξής:

«Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά.

Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση και για το λόγο αυτό θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν άμεσα εξηγήσεις.

Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα.»

Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και…

Gepostet von ΟΝΝΕΔ am Sonntag, 13. Oktober 2019

Η δε πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης πρόλαβε ήδη να δηλώσει ότι θα σιωπήσει επειδή υφίσταται «ανελέητο bullying»:

Το ταξίδι τελειώνει εδώ…Παραθέτω απόσπασμα από την επιστολή παραίτησής μου ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης… "σας…

Gepostet von Φαίη Νικητοπούλου Λαρίσση am Sonntag, 13. Oktober 2019

Εντάξει, αξίζει να θυμάται ότι υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που δεν κωλώνουν να την υποστηρίξουν και μάλιστα στο πολυτονικό:

 

Best of internet