Quantcast
THE STREAM

To ΕΠΑΛ στη Λάρισα όπου καθηγητές ζητούν συλλήψεις μαθητών είναι ο βασιλιάς των ΕΠΑΛ

Το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας τερμάτισε με τον τρόπο που τελείωσε η κατάληψη του όλα τα αστεία που έχουν να κάνουν με ΕΠΑΛ


THE NEWSROOM · 25 Σεπτεμβρίου 2019

Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει αυτό το αστείο με τα ΕΠΑΛ, έτσι δεν είναι; Αυτό που υπονοεί ότι είναι τα πιο thug εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, ακόμη περισσότερο κι από εκείνο που δίδασκε η Μισέλ Φάιφερ στην «Ασυμβίβαστη Γενιά», δηλαδή την ταινία που έπαιζε Coolio;

Αξίζει να υπενθυμίσουμε εδώ ότι είναι αστείο και ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ δεν προορίζονται όλοι για καριέρα Εσκομπάρ, όπως δεν προορίζονται όλοι οι Περιστεριώτες για ψυκτικοί. Όπως και να΄χει, πρέπει εδώ να πούμε επίσης ότι το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας ήρθε να τερματίσει το συγκεκριμένο αστείο, καθώς πρόκειται από το σχολείο όπου ο σύλλογος καθηγητών και ο διευθυντής ζήτησε από την Αστυνομία να συλλάβει τους μαθητές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα ζητήματα που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη είναι αφενός επειδή κάθε χρόνο γίνονται μεγάλες ζημιές στο κτίριο του ΕΠΑΛ και στον εξοπλισμό του χωρίς έχει  συλληφθεί ποτέ κανείς, αν και η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο περίεργο να συλληφθούν κάποιοι έτσι απλά για να γίνει μία αρχή. Αφετέρου, επειδή οι μαθητές δεν παρέδωσαν στον σύλλογο διδασκόντων κάποια λίστα με αιτήματά τους, προκειμένου να γίνει κάποιο deal.

Ο δε περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γιώργος Δοδοντσάκης ανέφερε μιλώντας στο Έθνος ότι στη Λάρισα είναι έθιμο να γίνονται καταλήψεις χωρίς αιτήματα όποτε ξεκινάει το παζάρι, ενώ πρόσθεσε ότι οι μαθητές παραβίασαν και την κλειδαριά. Όπως είπε:

«Πήγε ο διευθυντής του σχολείου στο κτίριο γύρω στις 7:00 το πρωί της Δευτέρας, όπως κάνει κάθε μέρα. Βρήκε τον αυλόγυρο του σχολείου κλειδωμένο και περίπου 15 μαθητές μέσα στο κτίριο, οι οποίοι είχαν παραβιάσει την κλειδαριά. Στο συγκεκριμένο σχολείο κάποιοι κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία μπαίνουν νύχτα και προκαλούν καταστροφές πολλών χιλιάδων ευρώ.

Επειδή την περίοδο του παζαριού στη Λάρισα είθισται να γίνονται καταλήψεις σε σχολεία. Από την Παρασκευή ο σύλλογος διδασκόντων του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας είχε πάρει απόφαση, αν γίνει κατάληψη χωρίς να τους επιδοθεί κάποιο αίτημα από τους μαθητές να ζητήσουν την παρέμβαση Αστυνομίας και εισαγγελέα για να λήξει η κατάληψη.»

Στη συνέχεια, ο ίδιος υποστήριξε ότι οι μαθητές δεν παρέδωσαν αιτήματα, οπότε ο διευθυντής ειδοποίησε εισαγγελέα και Αστυνομία. Η κατάληψη έληξε όταν έφτασε αστυνομία, οπότε τα μέλη της κατάληψης άρχισαν να πηδούν από τα κάγκελα. Η όλη κατάσταση ψυχραιμίας κορυφώθηκε με 10 μαθητές να συλλαμβάνονται, αν και λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι – δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι από ποιο παιδαγωγικό εγχειρίδιο προέκυψε αυτή η προσέγγιση.

Δείτε το βίντεο:

Θα θέλαμε να πούμε εδώ (εκτός από το τονίσουμε και πάλι ότι γενικά πρόκειται για αστείο) ότι στο συγκεκριμένο σχολείο μάλλον είναι πραγματικότητα αυτό το meme με τον αγιασμό στα ΕΠΑΛ:

ΜΠΟΡΕΙ Κ ΟΧΙ…

Gepostet von Vasilis Papailias am Mittwoch, 11. September 2019

 

Best of internet