Quantcast
THE STREAM

Επίδομα για ελληνίδες μανούλες κάτω των 30 χρονών φέρνει η Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου, η ΝΔ επιδιώκει με πρακτικά μέτρα να αυξηθούν οι νέες μανούλες και τα φρέσκα ελληνόπουλα


THE NEWSROOM · 23 Ιουλίου 2019

Πριμοδότηση για φρέσκα Ελληνόπουλα με νέες μανούλες φαίνεται πως έχει στο μυαλό του το υπουργείο Εργασίας, αν κρίνουμε από την χτεσινή εξαγγελία στη Βουλή της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου. Η Νέα Δημοκρατία δε σκοπεύει απλά να ενθαρρύνει τις γέννες, αλλά να δώσει και επιδόματα: Όπως είπε απαντώντας σε ερώτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου η κ. Μιχαηλίδου, η πολιτική της ΝΔ θα είναι καθαρά πρακτική, προκειμένου τα facebook-ικά γκρουπ που όλοι αγαπήσαμε να ανανεώσουν και με το παραπάνω τον πληθυσμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, το τοπικό μανουλοΕΣΠΑ θα μπει στον προϋπολογισμό του 2020 και θα έχει τρία σκέλη: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση νέου παιδιού, αύξηση του ορίου αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενίσχυση του προγράμματος σχολικών γευμάτων, αλλά και άλλα κίνητρα για ζευγάρια με μητέρες κάτω των τριάντα ετών. Επίσης, θα ενισχυθεί και το ποσό που προβλέπεται για την κοινωνική αλληλεγγύη στο 1 δισεκ. ευρώ από τα 850 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

Η υφυπουργός, το έθεσε ιδεολογικά, καθώς μίλησε για ενδυνάμωση του θεσμού της Οικογένειας και ανακούφιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Εκτός από τα μέτρα για να μην πεθάνουμε σαν χώρα μετά από 13 εκατομμύρια χρόνια ελληνισμού, η ΝΔ κοιτάει επίσης προς την διαμόρφωση στρατηγικού πλαισίου Κοινωνικής Πολιτικής αλλά και την βελτίωση της κατάστασης των ΑΜΕΑ.

Σχετικά με αυτό το τελευταίο, η πολιτική έχει να κάνει με την καλύτερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην αγορά εργασίας, την αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και την δημιουργία της ειδικότητας του «προσωπικού βοηθού», με πλήρη επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ο οποίος θα ανατίθεται στα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία (μετά από αξιολόγηση, πριν πάρετε φόρα). Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα νέα Ελληνόπουλα η ΝΔ μάλλον τα εννοεί τελείως κυριολεκτικά – κοινώς οι όχι Έλληνες γονείς αυτής της χώρας θα πάρουν επίδομα πίκρας, ακόμη κι αν είναι πολίτες άλλης χώρας της ΕΕ.

Αυτό είχε ανακύψει πρώτη φορά προεκλογικά όταν ο βουλευτής Β’ Αθήνας πλέον Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε προαναγγείλει τα μέτρα:

Η ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια ήταν όταν κάποιος σχολιαστής του πρότεινε να μην εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά, γιατί είναι «κίνητρο για τους γύφτους» (!). Εκεί ο κ. Κυρανάκης διευκρίνισε ότι  το επίδομα θα δίνεται «μόνο σε Έλληνες» και πιο αναλυτικά θα δίνεται για παιδιά που γεννιούνται από Έλληνες γονείς:

Αυτό που ονειρευόμασταν πάντα, δηλαδή πολλές νέες και πατριώτισσες μανούλες:

 

Best of internet