Quantcast
THE STREAM

Όριο στα Airbnb ανά περιοχή σκέφτεται η κυβέρνηση, για εξέγερση ετοιμάζονται οι hosts

Ο νέος υπουργός Τουρισμού φαίνεται πως αποφάσισε ότι το πλαίσιο λειτουργίας βραχυχρόνιων μισθώσεων χρειάζεται νοικοκύρεμα πριν τα νοίκια φτάσουν στο φεγγάρι


THE NEWSROOM · 11 Ιουλίου 2019

Πολύ ενδιαφέρουσες (και σίγουρα 100% δραματικές, στις αντίστοιχες μασονικές στοές του Ίντερνετ) ίσως να προδιαγράφονται στην βασική παραγωγική δραστηριότητα της χώρας εν έτει 2019, η οποία είναι φυσικά το Airbnb. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες (1, 2), ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έχει συγκεκριμένα σχέδια για την δημοφιλή (και ταυτόχρονα ιδιαίτερα μισητή για τις συνέπειές της) πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, το νέο σχέδιο που βλέπει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει τον ορισμό μέγιστου αριθμού βραχυχρόνιων μισθώσεων ανά περιοχή, αλλά και δίκαιη (το οποίο πιθανώς σημαίνει, υψηλότερη) φορολόγηση. Το νόημα είναι ότι με την ελάττωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, θα μπορούν να βρεθούν περισσότερα διαμερίσματα για οικογένειες αλλά και να πέσουν τα νοίκια που έχουν φτάσει στην στρατόσφαιρα.

Τα σχέδια για νοικοκύρεμα του κλάδου μάλιστα δεν περιορίζονται στα νοίκια και στην επάρκεια διαμερισμάτων, αλλά περιλαμβάνουν και το ψαλίδισμα του υπερτουρισμού που έχει χτυπήσει φερ’ειπείν τα όμορφα νησιά του Αιγαίου, όπως η Σαντορίνη και το Κουκάκι. Ο νέος υπουργός Τουρισμού, ο οποίος έχει υπάρξει και Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρθηκε σε αυτά τα ζητήματα την Τρίτη, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πολιτική θα ακολουθήσει τα διεθνή παραδείγματα (τα οποία εσχάτως τα λες και κατασταλτικά για το Airbnb).

Πάντως δεδομένου ότι η χώρα έχει κάνει το Airbnb μέχρι και καντάδα, πολύ πιθανόν να το αγαπά τόσο πια που να μη θέλει να το εγκαταλείψει.

 

Best of internet