Quantcast
THE STREAM

Άκυρο έφαγε το σχέδιο των haters να απομακρυνθεί ο Μάρκ Ζάκερπερκ από πρόεδρος του Facebook

Ο πρόεδρος και CEO θα συνεχίσει να επιβλέπει το σχέδιο της παγκόσμιας κυριαρχίας, με την έγκριση των μετόχων του Facebook


THE NEWSROOM · 31 Μαΐου 2019

Κουβά φαίνεται πως πήγε μια προσπάθεια να υποχρεωθεί ο Μαρκ Ζάκερπερκ σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου του Facebook που κατέχει. O Ζάκερπερκ διαφεντεύει τα σκλαβωμένα έθνη του κόσμου από δύο διαφορετικά πόστα: Αυτό του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και αυτό του διευθύνοντα συμβούλου, και κάποιοι αφελείς προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από το πρώτο.

Το επιχείρημα των εχθρών του Μαρκ Ζάκερπερκ, ο οποίος έκανε μια ξαφνική επίσκεψη στον Παρθενώνα πρόσφατα, πιθανώς για να τσεκάρει αν θέλει να τον αγοράσει, είναι ότι αν αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου, θα βοηθήσει την εταιρεία να λειτουργήσει καλύτερα. Αυτό προσπάθησαν και να διεκδικήσουν στη χτεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, στο οποίο οι μέτοχοι θα μπορούσαν να ψηφίσουν αν θέλουν τον Ζουκ για αρχηγό.

Celebrating 7 years of happy marriage at the temple for the goddess of wisdom.

Gepostet von Mark Zuckerberg am Freitag, 17. Mai 2019

Από την άλλη αυτό βέβαια σκοντάφτει σε κάποιες μικρές τεχνικές δυσκολίες, όπως ότι η πλευρά Ζάκερπερκ κατέχει το 60% των ψήφων, με αποτέλεσμα ο φίλος μας με το αλγοριθμικό χαμόγελο να πρέπει να ψηφίσει ενάντια στον εαυτό του για να απομακρυνθεί. Αυτό βέβαια δεν πτόησε τους ανταγωνιστές του, οπως η Trillium Asset Management, η οποία κατέχει μεν μετοχές Facebook αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει δε ως συνεργάτες και άλλες επιχειρήσεις που ελέγχουν μετοχές της εταιρείας πολύ μεγαλύτερης αξίας.

Όπως είπε στο ΒΒC ο senior αντιπρόεδρος της εταιρείας, Jonas Kron:

«Διατηρεί δύο θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε μία από τις πιο υψηλού επιπέδου εταιρείες στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Και αν μπορεί να επικεντρωθεί στο ρόλο του CEO και να αφήσει κάποιον άλλον να επικεντρωθεί στο διοικητικό συμβούλιο  αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο.»

Ένας άλλος από τους αντιφρονούντες είναι ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Άλεξ Στάμος, ο οποίος κάλεσε τον Μάιο τον Ζάκερπερκ να παραιτηθεί. Όλα αυτά βέβαια έχουν μικρή σημασία, καθώς όπως φάνηκε από τη χτεσινή συνέλευση, ο Μαρκ δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί και αρνήθηκε να απαντήσει όταν ένας μέτοχος τον ρώτησε γιατί δεν διορίζεται ένας ανεξάρτητος πρόεδρος.

Όπως είπε μάλιστα τον Μάιο:

«Όταν οικοδομείς κάτι σαν το Facebook, το οποίο είναι πρωτοφανές στον κόσμο, υπάρχουν και πράγματα στα οποία θα τα κάνεις θάλασσα. Αυτό για το οποίο θα έπρεπε να μας κάνουν κριτική είναι το αν μαθαίνουμε από τα λάθη μας.»

Πάντως τη στιγμή που ετοιμάζεσαι να κυκλοφορήσεις δικό σου κρυπτονόμισμα που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει η μισή ανθρωπότητα, ομολογουμένως δε θα σταματήσεις επειδή έχεις haters.

 

Best of internet