Quantcast
THE STREAM

Το Instagram σκέφτεται να καταργήσει τα likes, μάλλον κανένας δεν αγαπάει πια τους influencer

Ούτε η μάνα που τους γέννησε δε φαίνεται να θέλει πια τους ηλεκτρονικούς πλασιέ που μας έμαθαν τη Herbalife


THE NEWSROOM · 25 Απριλίου 2019

Έχει γίνει κουραστικό να επαναλαμβάνουμε κάθε βδομάδα το πόσο ζόρικο είναι να πια να βγάζεις κανείς τίμια το ψωμάκι του σαν influencer μετά από τόσα χαστούκια  (1234, 5), αν όμως ακόμη και το ίδιο σου το πατρικό οριακά πάει να σου κάνει έξωση, τότε σημαίνει ότι το πράμα έχει σοβαρέψει υπερβολικά πολύ. Μιλάμε φυσικά για το Instagram, το app το οποίο κατάφερε να γιγαντώσει στη συλλογική συνείδηση την έννοια «πωλητής αλλά με φίλτρα».

Ακόμη και η tech μήτρα που γέννησε την εν λόγω επαγγελματική κατηγορία όμως ενδέχεται να βαρέθηκε τα παιδιά της, αν κρίνουμε από ένα καινούριο και μη δημοσιευμένο στοιχείο της εφαρμογής που εντόπισε η προγραμματίστρια Jane Wong. Πιο συγκεκριμένα, η Wong ανακάλυψε πως το Instagram πειραματίζεται με το να κρύψει τα likes που παίρνει ένα post, έτσι ώστε να μην φαίνονται σε όλους, αλλά μόνο στον χρήστη που έκανε την ανάρτηση.

Όπως λέει η Wong, το νόημα είναι «οι followers σου να εστιάζουν στο τι μοιράζεσαι, όχι στο πόσα likes θα πάρει το post». Το ίδιο το Instagram δεν αρνήθηκε ότι η λειτουργία υπάρχει στα σκαριά, αν και διευκρίνισε ότι ούτε και δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή.

Όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Instagram στο The Verge:

«Δεν πειραματιζόμαστε με αυτό αυτή τη στιγμή, αλλά το να διερευνήσουμε τρόπος ώστε να μειώσουμε την πίεση στο Instagram είναι κάτι που πάντα σκεφτόμασταν.»

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη σημαντική: Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Independent, το γραφείο του Βρετανού Επιτρόπου Πληροφοριών έχει κάνει συστάσεις στις μεγάλες social media πλατφόρμες όπως είναι το Instagram και το Snapchat να προσφέρουν τουλάχιστον την επιλογή για απενεργοποίηση λειτουργιών όπως τα likes. Το σκεπτικό της υπηρεσίας είναι να απενεργοποιούνται αυτές οι δυνατότητες, έτσι ώστε να προστατεύεται η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των πιο νεαρών χρηστών της πλατφόρμας.

Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν για να πετάξουν και τον τελευταίο φουκαρά influencer εκτός επαγγέλματος αυτοί οι άνθρωποι.

Best of internet