Quantcast
THE STREAM

Το Instagram διαγράφει χιλιάδες προφίλ, οι Έλληνες influencer κάνουν την προσευχή τους

Είναι δύσκολη περίοδος να είσαι πλασιέ των social media στην Ελλάδα, αγαπητοί φίλοι


THE NEWSROOM · 13 Φεβρουαρίου 2019

Από παντού φαίνονται να βάλλονται τις τελευταίες εβδομάδες οι Έλληνες influencer. Μετά το ισχυρό πλήγμα που αποτέλεσε αρχικά η διακοπή των φτηνέων εσωτερικών πτήσεων της Ryanair για τα fabulous Κυκλαδονήσια και σε δεύτερο χρόνο η απόφαση του κράτους να τους ταράξει στη φορολογία, ένα bug του Instagram έρχεται να σοκάρει ακόμη και τους πιο επιτυχημένους του κλάδου.

Έτσι, πανίσχυρα Instagram-ικά προφίλ βρέθηκαν από χτες να μετρούν χιλιάδες απώλειες σε followers. Ένα παράδειγμα είναι ο πασίγνωστος σεφ Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος μόλις λίγες μέρες πριν πανηγύριζε το ατομικό ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου followers.

View this post on Instagram

Η φωτογραφία τα λέει όλα!🎉1.000.000 followers στο #Instagram!🎉Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενος νιώθω αυτή τη στιγμή! Δεν το φανταζόμουν ποτέ, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και σας αγαπώ τόσο πολύ!❤ This photo says it all!🎉1.000.000 followers on #Instagram!🎉You cannot imagine how happy I am right now! Thank you all so much, love you guys!❤ #1M #one #million #followers #thankyou #iloveyou #greek #chef #yummy #delicious #recipes #instafood #foodstagram #instacooking #foodie #homemade #droolclub

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) on

Δε σε αφήνει να χαρείς όμως η πραγματικότητα σε αυτόν τον καταραμένο τόπο. Μετά από κάποια ανεξήγητα γεγονότα, ο λογαριασμός του Άκη Πετρετζίκη ήταν ένας από αυτούς με χασούρα χιλιάδων, με αποτέλεσμα να ξαναπέσει λίγο κάτω από το ένα εκατομμύριο:

Ούτε η κραταιά Ελένη Μενεγάκη γλίτωσε από την συγκεκριμένη συμφορά. Η βετεράνος παρουσιάστρια ήταν άλλο ένα θύμα των περίεργων κινήσεων του Instagram, με αποτέλεσμα να ξεπέσει κι αυτή με τη σειρά της από το ένα εκατομμύριο που χτύπησε πρόσφατα.

Σχολιάζοντας το γεγονός με τους συνεργάτες της στον Alpha, το παρεάκι κατέληξε πως το Instagram κάνει εκκαθαρίσεις στα ψεύτικα ή ανενεργά accounts. Η Ελένη Μενεγάκη πάντως φάνηκε large και να μη μασάει για το θέμα:

«Αυτοί που αγοράζουν χρήστες, για ποιον λόγο τους αγοράζουν;»

Όταν ένας από τους συνεργάτες της είπε ότι ο κόσμος το κάνει για να φαίνεται το account ισχυρότερο, η Καλίσι της TV απάντησε το εξής:

«Δηλαδή ο πελάτης στη χώρα που ζει δεν ξέρει τι δυναμική έχει ο καθένας μας;»

Άλλο ένα θύμα της #ινσταλαίλαπας ήταν η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία έπαθε μία από τα ίδια. Η απάντηση της γνωστής παρουσιάστριας και Youtuber ήταν ένα χιουμοριστικό meltdown σε διαδοχικά βίντεο. Με τη μορφή instastories, εννοείται:

Να σημειωθεί πάντως ότι μάλλον δεν πρόκειται για κάποιο τεράστιο κυνήγι μαγισσών από μεριάς Instagram, αλλά για κάποιο απλό, ποταπό τεχνικό πρόβλημα, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κολοσσός μέσω Twitter. Ίσως ακόμη και το Instagram είχε πρόβλημα με το Instagram του:

Τουλάχιστον έτσι έχουμε μια ελπίδα να τη γλιτώσουμε εμείς, που ως γνωστόν είμαστε ανθελληνικά fake προφίλ που έχει φτιάξει ο μπαμπάς μας ο Τζορτζ Σόρος.

 

 

 

Best of internet