Quantcast
THE STREAM

Κάζα ντε ΠΑΣΟΚελ: Με Bella Ciao και Καλημέρα Ήλιε έκλεισε το ΚΙΝΑΛ το συνέδριο του

Το κόμμα της Φώφης Γεννηματά αποφάσισε να κάνει αντάρτικο στην απαγόρευση που του είχε επιβάλλει η Μυρσίνη Λοΐζου


THE NEWSROOM · 1 Απριλίου 2019

Πιο (σοσιαλιστικά) thug από ποτέ φαίνεται πως το ζει ο ιστορικός κληρονόμος του Παλαιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου, παρά τις δύσκολες εποχές που έχουν εδώ και καιρό καταφθάσει για το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό είναι το συμπέρασμά μας μετά το κλείσιμο του 2ου συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ, το οποίο διάλεξε το κατάλληλο εξεγερτικό soundtrack για να δείξει ότι οι Πασόκοι είναι και στον 21ο αιώνα πανέτοιμοι για καγκελάκι και μπάχαλα.

Πιο συγκεκριμένα, αφού ολοκλήρωσε με τυμπανοκρουσίες το συνέδριό του στο ΣΕΦ, το κόμμα της Φώφης Γεννηματά (η οποία χαιρέτισε μαζί με τον υποψήφιο των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς) επέλεξε να κάνει την έξοδο από το χώρο με το «Καλημέρα Ήλιε» του Μάνου Λοΐζου. Κι επειδή η πρόσφατη επέτειος από τα 100 χρόνια της γέννησης του ιστορικού Αποστόλου (κατά το Απόστολος Παύλος, όχι Απόστολος Γκλέτσος) του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου, σηκώνει κάτι καλύτερο, οι ΠΑΣΟΚοι έβαλαν κι ένα «Bella Ciao» φεύγοντας για να γίνει το καμός.

Η φάση με το «Καλημέρα Ήλιε» είναι ακόμη πιο σκληροκαριόλικη εδώ γιατί το ΚΙΝΑΛ αγνόησε τελείως την απαγόρευση που είχε θέσει η Μυρσίνη Λοΐζου το 2011, η οποία ζητούσε να μην ξαναπαίξει το ιστορικό άσμα σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη η κόρη του Μάνου Λοΐζου έχει αρκετά πράγματα για να σκέφτεται κάμποσο καιρό μετά το φιάσκο της παραλίγο καθόδου της στις Ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, οπότε μάλλον δε θα δούμε αυτό το battle να κλιμακώνεται πολύ σύντομα.

Ταυτόχρονα, το ΚΙΝΑΛ έδειξε ότι μπορεί να κάτσει άνετα και με τη νεολαία του 2019, καθώς με το Bella Ciao μπορεί να κάνει ταυτόχρονα άνοιγμα στους παραδοσιακούς αριστερούς, στο κοινό του Κάζα ντε Παπέλ και σε τυχόν παραπλανημένους ΔΑΠίτες που το άκουσαν κατά λάθος στη Μύκονο και δεν έχουν ιδέα. Σε περίπτωση που ξεχάσατε αυτή τη γνήσια υστεροκαπιταλιστική στιγμή, είστε εδώ:

“Bella Ciao” NAMMOS MYKONOS ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ!

Gepostet von Panos Koufalexis am Donnerstag, 5. Juli 2018

Επίσης, στους οπαδούς του Πρόδρομου (όχι του original), αν υπάρχουν δηλαδή. Δείτε το βίντεο:

Αν και ρεαλιστικά μιλώντας τι να κλάσει το Κάζα ντε Παπέλ από ληστείες δημόσιου χρήματος μπροστά στο αυθεντικό ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μας.

 

Best of internet