Quantcast
THE STREAM

Μόλις 800 χιλιάρικα ζητά από τέσσερις ντελιβεράδες ένα εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης καταγγέλει ότι η εργοδοσία του εστιατορίου προσπαθεί να σταματήσει τη συνδικαλιστική τους δράση


THE NEWSROOM · 20 Φεβρουαρίου 2019

Αυτή τη φορά δεν είναι κάποια περίπτωση ξυλοδαρμού ντελιβερά από εργοδότη, καθώς τα προβλήματα τεσσάρων διανομέων είναι πιο κλασσικής νομικής φύσεως. Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, ένα εστιατόριο-πατσατζίδικο έχει καταθέσει αγωγή για δυσφήμιση και ζητά κάπου 800.000 (οχτακόσιες χιλιάδες) ευρώ από τους εργαζόμενους.

Ο σκοπός πίσω από τις εντυπωσιακές αυτές απαιτήσεις δεν είναι να πάρει το εστιατόριο πίσω τα χρωστούμενα από κάποιο μυθικό τουρνουά πόκερ. Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, «με αυτόν τον τρόπο θέλουν να φιμώσουν τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, το συνδικάτο μας και συνολικά το συνδικαλισμό».

Προς έκπληξη κανενός, στον πυρήνα του ζητήματος βρίσκονται μισθολογικές διαμάχες, καθώς όπως συνεχίζει η Επιτροπή Αγώνα, υπάρχει κόντρα με τους εργοδότες για διάφορα ζητήματα. Σύμφωνα με τους ίδιους, το συγκεκριμένο εστιατόριο μάλιστα «συνεχίζει να προκαλεί και ζητάει τα φιλοδωρήματα και το νερό που πίνουν οι διανομείς να συνυπολογίζονται ως μέρος του μισθού τους» ενώ μαζί με τους υπόλοιπους εργοδότες του κλάδου προσπαθεί να σταματήσει τη δράση και την ύπαρξη του συνδικάτου διανομέων.

Συνάδελφοι την Παρασκευή ΟΛΟΙ μπροστά στα Δικαστήρια στις 10.30 το πρωί!

Gepostet von Επιτροπή Αγώνα Διανομέων am Mittwoch, 20. Februar 2019

Τέλος, η ανακοίνωση των διανομέων δηλώνει πως αφενός δε φοβούνται και πως αφετέρου ζητούν «την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία». Η αλήθεια είναι πως οι ντελιβεράδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λίγη παραπάνω εργατική νομοθεσία, καθώς τόσο οι διανομείς όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του κλάδου δεν περνάνε και την καλύτερη περίοδο τους.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, καταγγέλονται δύο θάνατοι εν ώρα εργασίας: Ένας 19χρονος κατέληξε στις 18 Φεβρουαρίου στο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλευόταν από τις 12 του μήνα, ενώ στις 13 Φεβρουαρίου ένας 24χρονος σκοτώθηκε στη Λυκόβρυση. Επίσης, την δεύτερη μέρα του 2019 ένας 27χρονος πατέρας σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κρήτη.

Εκτός από τα τροχαία όμως, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα στον κλάδο του επισιτισμού και όχι μόνο: Μέσα σε λίγους μήνες υπάρχουν τρία  (123), τουλάχιστον περιστατικά επίθεσης εργοδοτών σε εργαζόμενους, ενίοτε με τη συμμετοχή μπράβων ή/και Χρυσαυγιτών. Απίστευτο, αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα που δε λύνονται με βίντεο στο Youtube:

Disregard this, βασικά είμαστε η τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης.

Best of internet