Quantcast
THE STREAM

«Πριν μπω στην πολιτική, έβγαζα διπλό χαρτί» δήλωσε περίπου ο MC Παύλος Πολάκης

Εξαιρετικά παραγωγική ήταν η τελευταία εβδομάδα για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη


THE NEWSROOM · 18 Φεβρουαρίου 2019

Άλλη μια ιδιαίτερα γεμάτη εβδομάδα (λίγες μόλις μέρες μετά την δημόσια βεντέτα με τον γνωστό replicant Ευρωπαίο γραφειοκράτη, για να μην ξεχνιόμαστε) φαίνεται πως είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, η οποία μάλιστα έχει ξεχυθεί και σε αυτή που διανύουμε τώρα. Το τελευταίο show ξεκίνησε, μετά από μια ανακάλυψη ότι ο Παύλος Πολάκης πήρε ένα καταναλωτικό δάνειο με το όχι ευκαταφρόνητο ύψος των 100 χιλιάδων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, της οποίας η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει στον κρατικό Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Το εν λόγω δάνειο δεν είναι παράνομο, επίσης ο υπουργός το αποπληρώνει κανονικά και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία πως το πήρε για να φέρνει τα τσιγάρα του από τη Λιβύη. Το ενδιαφέρον όμως σε αυτή την υπόθεση είναι άλλο: Πως αυτή την περίοδο και στα πλαίσιο του ευρύτερου οικονομικού από γενικής άποψης και τραπεζικού από ειδικής άποψης κλίματος, οι τράπεζες δεν είναι και πολύ γαλαντόμες γενικά με τα δάνεια, ειδικά αν εγκρίνεται με δεύτερη υποθήκη σε ένα σπίτι (αυτό στα Σφακιά, το το οποίο έχει χαμηλότερη αντικειμενική αξία από το ύψος του δανείου).

Ο ίδιος, αποδεχόμενος το ότι πήρε δάνειο από την Τράπεζα Αττικής, υπεραμύνθηκε της επιλογής του. Δήλωσε μάλιστα πως πήρε το δάνειο γιατί η πολιτική του έχει συρρικνώσει το εισόδημα και δεν βγαίνει, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν την γιατρός είχε «διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα»:

«Επειδή από τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου-εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου.

-Και επειδή η γυναίκα μου δεν έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες να μου χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες, ούτε για να προσλάβει επικοινωνιολόγους να μου “φτιάξουν” το προφίλ, αλλά αντίθετα δουλεύει σκληρά για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουμε στην οικογένεια μας (μια κόρη φοιτήτρια σε άλλη πόλη και μια άλλη κόρη στην προετοιμασία για πανελλήνιες εξετάσεις)

-Και επειδή θα είμαι πάντα, γιατί έτσι ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΑ ο “αγροίκος και ορεσίβιος” που προτιμώ να χάσω το σπίτι μου αν δεν έχω να πληρώσω το δάνειό μου, παρά να πουληθώ και να ξεφτιλιστώ σαν τόσους και τόσους -κατά τα άλλα ‘κυριλέδες’- πολιτικούς.»

Προς τον εκδότη και τη συντακτική ομάδα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ (ΦΛΕΜΑΤΟΣ)…:Παλικάρια της φακής (του Κεελπνο και σεις),…

Gepostet von Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis am Samstag, 16. Februar 2019

Ο ισχυρισμός του πάντως είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων συζητήσιμος. Όπως αναφέρει το capital.gr, οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες δείχνουν ότι το 2015 που βγήκε βουλευτής, το εισόδημα του ιδίου και της συζύγου του ήταν 100.333 ευρώ. Το οικονομικό έτος 2014 ήταν στα 61.509 ευρώ, το 2013 51.648 ευρώ και το 2012 έφτασε τα 149.150 ευρώ.

Σύμφωνα δε με το ίδιο (τελευταίο) Πόθεν Έσχες, ο κ. Πολάκης και σύζυγός του έχουν πέντε ακίνητα, δύο μονοκατοικίες στην Κρήτη και τρία διαμερίσματα στην Αθήνα. Η μία από τις μονοκατοικίες, εμβαδού 158 τμ. σε οικόπεδο 1.200 τ.μ. φτιάχτηκε το 2008 με στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ που έδωσε η Eurobank.  Επίσης ο κ. Πολάκης έχει στην κατοχή του ένα επιβατικό ΙΧ 3.165 cc που απέκτησε το 2003 με δάνειο, δύο δίκυκλα (125 cc και 1.170 cc) και ένα ταχύπλοο σκάφος μήκους 9 μέτρων και η σύζυγός του έχει ένα επιβατικό Ι.Χ. 1.329 cc.

Τα εισοδήματα αυτά σίγουρα δεν αντιστοιχούν σε διπλάσια από τα σημερινά, ειδικά εφόσον ένας βουλευτής έχει μισθό 7000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει καλέσει ειδική σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη της Attica, καθώς η ΤτΕ έχει δώσει οδηγίες να μην δίνονται δάνεια ύψους άνω των 100 χιλιάδων χωρίς να ενημερώνεται. Την ίδια στιγμή, τα πολιτικά κόμματα ασκούν έντονη κριτική, όπως ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη:

«Το ερώτημα να απευθυνθεί σε τράπεζα Αττικής, η διοίκηση της οποίας ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για άλλες υποθέσεις. Με ποια κριτήρια χορήγησε δάνειο στον κ. Πολάκη, από τη στιγμή που το ακίνητο ήταν ήδη υποθηκευμένο.»

Αλλά και το πιο σκωπτικό σχόλιο του αντιπροέδρου του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά:

H Τράπεζα Αττικής τοποθετήθηκε κι αυτή τελικά από τη μεριά της για το ζήτημα με σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της. Σύμφωνα με την ίδια την τράπεζα, στην χορήγηση των δανείων τηρήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες, ενώ από το 2018 και μετά παρόμοια δάνεια έχουν δοθεί πολλάκις (no pun intended), τόσο από την Τράπεζα Αττικής όσο και από τις άλλες συστημικές τράπεζες.

Όπως αναφέρει απόσπασμα της ανακοίνωσης:

«Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας.

Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες.»

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά του Πολάκη, η φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ ΕφΣυν του έριξε ένα εξαιρετικό ξέχεσμα, το οποίο φέρει τον εύληπτο τίτλο «Σαχλαμαρόμαγκας». Εκεί, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Νανούρης του κάνει σκληρή κριτική για τη στάση του σχετικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου μεταξύ άλλων το δικαστήριο έχει δικαιώσει το (νεκρό πλέον) Βασίλη Μπεσκένη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από τον Πολάκη.

Όπως αναφέρει το κείμενο:

«Ισχυρογνώμων ο αριστερός υπουργός, δεν ψέλλισε μια λέξη μεταμέλειας και συμπάθειας προς τη χήρα και τον ανήλικο γιο τού εκλιπόντος, υπέρ των οποίων παρεμπιπτόντως επιδικάστηκε χρηματική αποζημίωση. Ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει έφεση. «Εκεί που μας χρώσταγαν, δεν θα μας πάρουν και το βόδι», συμπλήρωσε με περισσή ελαφρότητα και ευκολία, λες και το περιβάλλον του πλαισιώνεται από τόσα πολλά βοοειδή, που δεν χάλασε δα κι ο κόσμος να λείψει ένα. Καβαλημένο καλάμι, αιθεροβατεί στις νεφέλες της εξουσίας με κομμένο καπίστρι.

Τις συγγνώμες και τα «λυπάμαι» τα παίρνει ο άνεμος εκεί πάνω. Ομοίως και τα μυαλά. Ο ψηλός Κρητίκαρος που τον θένε όλες οι λούγκρες, κατά Κραουνάκη, καθώς χορεύει ζεϊμπεκιά α λα μπαλέτο Κεϊλάνης προς εντυπωσιασμό των χρηστών του φου μπου, εξακολουθεί να κάνει ζημιά στο κόμμα του, νομίζοντας πως ωφελεί τον εαυτό του. Σαχλαμαρόμαγκας!»

Ο Πολάκης φυσικά την έπεσε και σε αυτόν:

Τωρα το διαβασα….Άκου "μπουρδοδημοσιογραφε" Δημητρη Νανουρη:Ειςαι λεει αριστεριστής ,το ήξερα πως μισείς τον Τσιπρα …

Gepostet von Παυλος Πολακης am Sonntag, 17. Februar 2019

Αν κρίνουμε από την έγκυρη επιστημονική εκτίμηση του Σταμάτη Κραουνάκη, το 40% περίπου της χώρας είναι ομοφυλόφιλο και γουστάρει Πολάκη.

 

Best of internet