Quantcast
THE STREAM

«Θα καπνίζω όσο γουστάρω φλωράκο», είπε περίπου ο Πολάκης σε Ευρωπαίο επίτροπο

Η απόπειρα του random χαρτογιακά της ΕΕ με το περίεργο όνομα να περιορίσει το κάπνισμα του Παύλου Πολάκη οδήγησε σε μεγάλες στιγμές


THE NEWSROOM · 6 Φεβρουαρίου 2019

Ένα συνεχόμενο «Όλα είναι δρόμος» αλλά σε κωμωδία φαίνεται πως είναι η ζωή του Παύλου Πολάκη, αν κρίνουμε από το τελευταίο επεισόδιο της πολυτάραχης θητείας του ως υπουργός. Στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ του μουστακαλή αναπληρωτή υπουργού Υγείας και του επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Βιτένις Αντριουκαΐτις, βρίσκεται ένα ελληνικό σπορ εξίσου κλασσικό με το μαραθώνιο: Το τσιγάρο.

Όλα ξεκίνησαν αυτό το Σάββατο, όταν ο Παύλος Πολάκης ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο ρίχνει μια ζεμπεκιά βγαλμένη από τις καλύτερες παραδόσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία φυσικά περιλαμβάνει αναμμένο τσιγάρο στο στόμα. Το σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού για το βίντεο ήταν μάλιστα πολύ σαφές: «Ετςι [sic] για να σκάσουν οι εχθροί μας!!!!».

Ετςι για να σκάσουν οι εχθροί μας!!!!

Gepostet von Παυλος Πολακης am Samstag, 2. Februar 2019

Εξίσου αξιόλογη ήταν και η άλλη λεζάντα του Παύλου Πολάκη:

«Στο Σταμάτη Κραουνάκη στις “Γραμμές”, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με αδελφική παρέα συναδελφοξαδερφοσυντροφοκουμπαρων»

Κάποιος όμως φαίνεται να μην εκτιμά την 100% πασοκική λεβεντιά του Παύλου Πολάκη. Αυτός είναι ο κ. Αντεροβγαλτίτις, ο οποίος μίλησε στην Καθημερινή στα πλαίσια μιας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πιο συγκεκριμένα, οι hot δηλώσεις έγιναν όταν η δημοσιογράφος του ζήτησε να σχολιάσει την θρυλική πλέον φωτογραφία με τον Πολάκη να καπνίζει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας το 2016.

Έτσι ο επίτροπος δήλωσε τα εξής:

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος (σ.σ. «this guy») δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις· ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει.

Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν θα καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το ελληνικό υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο. Κανείς από όσους συνάντησα δεν φορούσε γραβάτα. Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν τις ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!»

Η αλήθεια είναι ότι από τη μεριά μας δεν καταλαβαίνω πως είτε παρουσία είτε η απουσία της γραβάτας τσοντάρει στην πολιτική σοβαρότητα κάποιου, αλλά οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες μοιάζουν να γεννήθηκαν όλοι με γραβάτα οπότε δείχνουμε κατανόηση. Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση του γενικότερα και η φρασεολογία της ειδικότερα προκάλεσαν το rage του Πολάκη, σε μια εξέλιξη η οποία ήταν φραγμένη από τον ΟΠΑΠ.

 

Το ηφαίστειο της κρητικής οργής ξεπήδησε και πάλι από το facebook του αναπληρωτή υπουργού:

Προς κύριο Βιτενις Αντριουκαιτις :-Αυτος ο"τύπος" κύριε επίτροπε ασχολείται τρία χρονια με πιο σοβαρά πράγματα στο…

Gepostet von Παυλος Πολακης am Dienstag, 5. Februar 2019

Εννοείται πως το καλύτερο σημείο του χειμάρρου είναι αμέσως μετά το «OK “GUY”???» στο φινάλε, όπου ο Πολάκης προσθέτει και ένα «Yours sincerely », έτσι για τη φάση.

Προς κύριο Βιτενις Αντριουκαιτις :
-Αυτος ο”τύπος” κύριε επίτροπε ασχολείται τρία χρονια με πιο σοβαρά πράγματα στο χωρο της υγείας απο το τςιγαρο .Μαθε πριν μιλήσεις !!!
-Ειναι ψέμματα πως δεν φορούσε κανεις γραβάτα οταν ήρθατε στο Υπουργειο.Ο θυρωρός στην είσοδο φορούσε .Εγω δεν φοράω .Οι γραβατωμένοι που πέρασαν απο δω χρεωκοπησαν τη χώρα μας .Αυτους πολεμάμε .Μαθε πριν μιλήσεις !!
-το τσιγάρο θα το κόψω οταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγω (δεν αργεί η απόφαση ,αλλα θα ειναι δική μου)
-Τη φωτογραφία που κρατάς την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας Υγειονομικου υλικού που ειχαμε καλέσει σε συναντηση διαπραγματευςης στο υπουργείο και τους αναγκάσαμε να κατεβάσουν 20% τις τιμές που πουλούσαν τα είδη τους στα νοςοκομεια της χώρας μας(Υλικα επεμβατικής καρδιολογίας )
Η φωτογραφία ειναι οταν έληξε η συναντηση και την αναπαρήγαγαν πολλα ΜΜΕ τηλεοπτικά και ιντερνετικα απο τα οποια κόψαμε περίπου 6-10 εκατομμύρια ευρω διαφημιςτικη δαπάνη το χρόνο που έπαιρναν ΚΑΚΩΣ απο το Υπ Υγειας!
Ρωτα ενα συνάδελφο σου απο την Ελλάδα ,εκει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ,(φοράει και γραβάτα πάντα) πόσα τους έδινε καθε χρόνο για προβολή μηνυμάτων της αντικαπνιστικής εκστρατείας τα οποια ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ!!!!!

OK “GUY”???
Yours sincerely
Pavlos Polakis deputy Minister of Health

Κι όπως θα παίρνω τις στροφές, εσύ Ανδρουτσοκαΐκης κοίταζε με:

Best of internet