Quantcast
THE STREAM

Τζάμπα καφέ σε όποιον μαθητή πήγε σήμερα εκκλησία δίνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης

Ο συνονόματος του Άνθιμου και επίδοξος καθοδηγητής του gentrification στη Σαμοθράκη ξαναχτυπά


THE NEWSROOM · 30 Ιανουαρίου 2019

Ασταμάτητος φαίνεται να είναι στην προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει την Ελληνική Εκκλησία ο Μητροπολίτης Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως. Μπορεί ο συνονόματος του γνωστού εισηγητή της θεωρίας του μοναδικού πλανήτη κληρικός να μην (ακόμη) είναι τόσο γνωστός όσο ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης, φαίνεται όμως ότι μπορεί να αποτελέσει εξίσου ισχυρό παίχτη στον πολύ ανταγωνιστικό χώρο των εκκεντρικών στελεχών της  Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε περίπτωση που σας διέφυγε, ο Άνθιμος έχει ήδη κάνει δυναμική είσοδο στην κατηγορία, με την πρόταση του για ριζικό gentrification της Σαμοθράκης. Η ιδέα του land developer ιερέα είναι να φύγουν οι φτωχομπινέδες και οι χίπηδες από το νησί, με σκοπό να έρθουν πελούσιοι για τουρισμό.

Μάλιστα, τόνισε ότι μπορεί να φέρει ο ίδιος κάποιες χιλιάδες προτεστάντες από τη Γερμανία. Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως:

«Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα ακραία φαινόμενα που βλέπουμε κάθε χρόνο, που καθιστούν τα Θέρμα ένα ιδιότυπο άβατο, ή τα γνωστά rave party του παρελθόντος που αποτρέπουν τους νοικοκύρηδες τουρίστες που χρειαζόμαστε.»

Αυτή τη φορά, ο Μητροπολίτης είχε μια άλλη εκσυγχρονιστική ιδέα, επηρεασμένη από τις ιδέες της ελευθερίας της αγοράς. Προσπαθώντας να βελτιώσει το προϊόν που προσφέρει, το οποίο είναι φυσικά η συμμετοχή στην Εκκλησία του Κυρίου, αντί να προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να έρθει με το ζόρι,  ο Άνθιμος αποφάσισε να δελεάσει τους μικρούς μας φίλους με τζάμπα καφέδες.

Έτσι, ανακοίνωσε δημόσια χτες με τη χρήση video πως καθιερώνει ειδική προσφορά για όσους μαθητές εκκλησιαστούν σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, που είναι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Αναλυτικά, όσοι βρεθούν μέσα στην εκκλησία θα πάρουν μια κάρτα από τους ιερείς, την οποία μετά θα μπορούν να εξαργυρώσουν με τζάμπα καφέ στις καφετέριες της πόλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης:

«Ελάτε μόνοι σας κι ελεύθερα και οι ιερείς ξέρουν: Όσοι είστε μέσα στην εκκλησία θα σας δώσουν από μια ειδική κάρτα δική μας να πάτε σε όποια να πάτε σε όποια καφετέρια της πόλης θέλετε και να  πιείτε τον καφέ σας δωρεάν χωρίς να πληρώσετε . Οι καταστηματάρχες γνωρίζουν. Θα πάρουν τις κάρτες θα τις φέρουν σ’εμένα και θα τους ξεπληρώσω εγώ. Έτσι ένα κέρασμα.»

Δείτε το βίντεο:

Άμα αρχίσει να προσφέρει και μπέργκερ για να πάνε στο κατηχητικό, είναι πιθανόν η προοπτική της θεοκρατίας στην Ελλάδα να είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι πιστεύαμε.

Best of internet